Aladrović: Donosio sam razne odluke, ali nijedna nije bila protuzakonita

01.03.2022. 19:56:00

U Vladu je od DORH-a stigao zahtjev za odobrenje kaznenog postupka protiv ministra rada i socijalne skrbi Josipa Aladrovića.

Glasnogovornik Vlade se o svemu očitovao kratkim priopćenjem.

“Vlada je zaprimila zahtjev za skidanje imuniteta ministru Josipu Aladroviću, a radi pokretanja postupka za djelo za koje je propisana kazna zatvora do 5 godina. Nakon što prouči zahtjev, Vlada će o istome odlučiti”, poručili su.

Na Facebooku se oglasio i sam ministar Josip Aladrović.

“Tijekom dužnosničke karijere uvijek sam poštivao pozitivne propise Republike Hrvatske i donosio odluke u različitim okolnostima, ali nijedna nije bila protuzakonita.

Stoga, zbog razumljivog interesa javnosti u pogledu zahtjeva koji je zaprimila Vlada RH, imam potrebu istaknuti nekoliko informacija i motiva iz dosadašnjeg rada.

Ponosan sam na posao koji sam zajedno s kolegama radio u HZMO-u, kao što sam ponosan i na posao kojeg radimo u Ministarstvu. Ponosan sam na pravovremeno očuvanje radnih mjesta u jeku pandemije, na mjere za samozapošljavanje, uspješno korištenje sredstava iz Europskog socijalnog fonda, kao i na započetu sveobuhvatnu reformu sustava socijalne skrbi.

U svim ovim procesima sam stalno bio dostupan novinarima, strukovnim udruženjima, neslužbenim i službenim inicijativama, poslodavcima i radnicima. Moja vrata su uvijek otvorena i nikada ne bježim od odgovora, bez obzira tko postavljao pitanja.

Tako je bilo ranije, tako je sada i tako će biti i u budućnosti. Uz političko djelovanje često se vežu teške odluke, no kakve god one bile prvenstveno moraju biti u interesu Republike Hrvatske i svih njezinih građana.

Mogućnost koja postoji oko pokretanja postupka dovodi me do zaključka da ova tema ne može biti javno komunicirana. Kao građanin Republike Hrvatske bit ću na raspolaganju svim tijelima koja to budu od mene zahtijevala, kao što sam bio i do sada”, napisao je Aladrović.

Izvor: n1/ Foto: n1

Izvorni autor: N1 Hrvatska

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.