Američki vojnik zapalio se kod izraelske ambasade: 'Znao je vojne tajne oko sukoba u Gazi'

28.02.2024. 08:50:00

PREMINUO JE

Bushnell je bio dio obavještajnog i izviđačkog dijela američkog zrakoplovstva, lako je moguće da je saznao određene informacije o sukobu u Gazi, objasnio je prijatelj.

Aaron Bushnell (25) bio američki vojnik i član zračnih snaga. On se zapalio ispred izraelske ambasade u Washington DC-u u nedjelju u znak protesta zbog rata u Gazi. Američke vlasti potvrdile su kako je umro od posljedica ozljeda, piše New York Post.

Pozadina priče i dalje nije sasvim jasna, ali američki mediji raspisali su se kako je vojnik znao vojne tajne oko spomenutog sukoba u Gazi, prenosi 24sata.

To je sve navodno otkrio prijatelju u telefonskom razgovoru.

- SAD ima svoje trupe u tunelima u Gazi, sudjeluju u masovnim ubijanjima - navodno je priznao prijatelju.

Bushnell je bio dio obavještajnog i izviđačkog dijela američkog zrakoplovstva, lako je moguće da je saznao određene informacije, objasnio je prijatelj.

Dodao je kako na poziciji bio četiri godine i da nikada nije prekršio protokole.

- Bilo ga je strah, osjetio sam mu to u glasu  - rekao je prijatelj.

Netom prije nego li se zapalio, Bushnell je na društvenim mrežama objavio video u kojem je rekao kako više ne želi sudjelovati u genocidu. 

- Bio je smiren i staložen čovjek. Što god da je znao, očito ga je jako potreslo - zaključio je prijatelj.

Izvor: 24sata/Foto:video screenshot

Izvorni autor: PDN/24sata

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.