Apsurdna izjava šibensko-kninskog župana Marka Jelića u Varivodama! Obilježavamo poraz naše zemlje!?

02.10.2021. 11:50:00

Gledajući i slušajući ovaj  neprestani niz  komemoracija  u organizaciji  SNV-a,  pitam se tko je tu „lud,  tko zbunjen, a tko zlonamjeran“?

SNV-ovo sramotno licitiranje žrtvama 

Pietet ( lat.pietas-pobožnost) znači izraziti duboko poštovanje prema žrtvama, a ove političke predstave u režiji SNV-a uz  sudjelovanje predstavnika  hrvatskih vlasti i Hrvatske televizije postaju očito jedan oblik političko-propagandnog rata uperenog direktno protiv hrvatskog naroda.

Ovo SNV-ovo komemoriranje srpskih žrtava postalo je sramotno licitiranje žrtvama! Žrtve se  ponovno i stalno viktimizira, zloupotrebljava za stigmatizaciju hrvatskog naroda i države Hrvatske

Za SNV još nije završio 2.svjetski rat, komemoriraju  i nad praznom jamom, a za Domovinski rat su  tek uzeli  zalet, pa se čuju takve nebulozne,  kontradiktorne i nelogične izjave koje se kose sa činjenicama i zdravim razumom.

28.rujna 2021.godine obilježavalo se stradanje 16 stanovnika srpske nacionalnosti u selima Varivodei Gošić nakon Oluje.

U 24 minuti Dnevnika 2 na HTV1 program Šibensko-Kninski župan Marko Jelić izjavio je " ovo ovdje što obilježavamo to je obilježavanje poraza naše zemlje i nas kao društva, jer praktički mi nismo zaštitili svoje građane "!?

https://enz.hrt.hr/?jwsource=cl

Poraz? U Oluji je Hrvatska vojska izvojevala čistu pobjedu! O kojoj  to „našoj“ zemlji govori  Marko  Jelić, jer poražena je Srbija ! 

"Gospodine generale, pukovnik Čedo Bulat, zapovjednik 21. Kordunskog korpusa, predajem vam korpus i čestitam hrvatskoj vojsci na pobjedi"

Zločini nakon Oluje nisu bili planski, bili su pojedinačni i vjerojatno osvetnički, ne odobravam ih, sasvim je jasno, za razliku  od  zločina, koje su počinili velikosrpski agresori, razaranja vjerskih i kulturnih objekata, paljenje sela i gradova, planirana agresija na Hrvatsku sa ciljem da se uništi hrvatski narod i izbriše svaki trag o njegovu postojanju u budućoj etnički čistoj Velikoj Srbiji.

U Gornjem Viduševcu obilježena godišnjica predaje 21. kordunskog korupsa |  Politika+

Kakav je to poraz kao društva, zato što  nismo zaštitili svoje građane? Koga i kako zaštititi kada Srbi nisu priznali državu Hrvatsku? Ne samo da je nisu priznali, nego su se uključili u razaranje Hrvatske  i ubijanje ne samo Hrvata, nego i pripadnike drugih manjina, Čeha, Slovaka i Mađara. Kontradiktorna i nelogična izjava, tim više što je država Hrvatska kao odgovorna isplatila odštetu obitelji ubijenih.

Hrvatska ima toliko mjesta za komemoraciju, ali ne izvodi predstave za javnost kao SNV. A imala bi svakodnevno povoda za obilježavanje. Da spomenem samo neke:

Vesna Teršelićiz Dokumente, izjavila je da je nedopustivo što zbog neučinkovitosti Pravosuđa zločini nisu kažnjeni „ to je nedopustivo“, naglasila je!

Je li se ikada pojavila na obilježavanju zločina prema Hrvatima? Za te zločine koje su počinili pobunjeni Srbi nije nedopustivo što zločinci nisu kažnjeni? Prozirni dvostruki kriteriji !

Da se razumijemo zločin je zločin ma tko ga počinio, ali ovakav stav i način rada Dokumente i Vesne Teršelić je očita diskriminacija prema hrvatskim žrtvama, a  ove i ovakve komemoracije i naglašavanje srpskih žrtava to potvrđuju.

Pravda je spora i nedostižna, za hrvatske žrtve, ali su obiteljima  stradalih dosuđene  odštete, jer je država Hrvatska proglašena odgovornom,  zato što nije zaštitila svoje građane.!? 

 Toliko apsurdno da je teško za povjerovati s obzirom da je Hrvatska bila izložena brutalnoj agresiji upravo od Srba , a trebala ih je zaštititi!? Molim? Kako?

Tko je zaštitio Hrvate od brutalne i ubilačke velikosrpske i JNA agresije? 

Opet ogromna nepravda prema hrvatskim žrtvama i logorašima iz srpskih logora koji nisu dobili nikakvu odštetu, nego Srbija čak i negira postojanje logora.

Boris Milošević  izjavio je da svaku nevinu žrtvu treba dostojanstveno komemorirati: „ I to je politika ove Vlade i ove koalicije. da stvara ozračje u kojem je moguće da se činjenice o stradanjima javno iznose bez negativnih konotacija“ 

Ma nemojte! Kako je to lijepo rečeno,  samo što je mrtvo slovo na papiru. U stvarnosti se hrvatski branitelji proglašavaju ustašama, a hrvatska država opetovano pljuje i olajava po svijetu

Put prema pomirenju je i kažnjavanje zločinaca, na čemu inzistira Anja Šimpraga , ali istovremeno ne priznaje velikosrpsku agresiju. Kako li je samo u Hrvatskom Saboru izazvala sažaljenje kao djevojčica koja je na traktoru napuštala svoj dom!?

 Ali ni slučajno nije spomenula na tisuće djece koja su u Vukovaru bila 87 dana u podrumu izložena granatiranju i pod oružanom prijetnjom pješke izašli iz Vukovara! Bezdušno i ljudski neprihvatljivo!

I vladajući vrh u Hrvatskoj  ima dvojaki stav prema Oluji, s jedne strane obilježava se sam događaj, ali su glavni sudionici godinama marginalizirani. Ne ističu se, a njihovom zaslugom sada SNV , Dokumenta i njihova „svita“ mogu slobodno komemorirati, jer žive u slobodnoj državi Hrvatskoj, koju su hrvatski branitelji oslobodili,  dok su se oni svi sakrivali u „mišjim rupama“, a kada je rat završio izmigoljili i izigravaju pravednike, i gle očekivano - jednosmjerne.

Lili Benčik/hrvatskepravice

Izvor: Dragovoljac.com/PDN/Foto:marko-jelic.com

Izvorni autor: Lili Benčik/hrvatskepravice

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.