AUSTRIJA – HRVATSKA: Dalić napravio čak pet izmjena, ima dosta iznenađenja!

25.09.2022. 19:45:00

Čak pet promjena u odnosu na Dansku napravio je izbornik u ključnom okršaju Lige nacija
 
  

AUSTRIJA - HRVATSKA (20.45)

AUSTRIJA (4-4-2): Lindner - Trimmel, Posch, Danso, Alaba - Baumgartner, Seiwald, X. Schlager, Sabitzer - Arnautović, Gregoritsch

HRVATSKA (4-3-3): Livaković - Stanišić, Lovren, Gvardiol, Barišić - Modrić, Brozović, Kovačić - Vlašić, Budimir, Perišić.



 Stigli su i službeni sastavi, nema promjena u odnosu na prvih 11 koje su SN objavile nekoliko sati prije utakmice. Zlatko Dalić napravio je veliku rošadu, vidjet ćemo kako će to večeras izgledati na PrateruVatreni će igrati u formaciji 4-3-3 koja se pokazala dobitnom i u prošlome susretu s Danskom.

U momčadi Austrije izbornik Ralf Rangnick odlučio se na tri izmjene u odnosu na onaj sastav koji su austrijski mediji najavljivali. Na golu će ipak priliku dobiti Heinz Lindner umjesto Pentza. U obrambenome dijelu startat će Stefan Posch, iako se nagađalo da bi od prve minute trebao krenuti Maximilian Wöber. U veznome redu, pak, kreće Christoph Baumgartner, dok će Dejan Ljubičić (brat dinamovca Roberta Ljubičića) svoju priliku vrebati s klupe. Austrijska je formacija 4-4-2, premda će se s austrijskih portala moći pročitati da se radi o sustavu 4-2-2-2.

Zlatko Dalić odlučio je poprilično promijeniti sastav za večerašnju utakmicu protiv Austrije, u odnosu na okršaj sa Danskom.

U obrani će tako biti čak tri promjene, u napadu dvije.

Izbornik daje šansu Dejanu Lovrenu koji će večeras protiv Austrije igrati od prve minute. Lovren i Gvardiol činit će stoperski tandem, to je jedna od promjena u odnosu na prvi susret s Danskom u Zagrebu. Na desnom beku trebao bi startati Josip Stanišić umjesto imenjaka Juranovića, a na lijevom Borna Barišić umjesto Borne Sose.

Josip Šutalo ima problema s gležnjem, iako su prvo iz reprezentacije govorili da se ne radi o ozljedi, i prema nije ništa strašno, kako će reći sada, ipak ga neće staviti u početnu postavu. Za Martina Erlića kojeg dugo muči mišić zadnje lože kazao je da ne želi s njima riskirati. Očekuje se da bi tijekom utakmice mogao dati i šansu Domagoju Vidi, što bi mu bio stoti nastup za Vatrene.

image

Dejan Lovren

Foto:  YURI CORTEZ Afp

No, osim u obrani izbornik mijenja i u napadu. Andrej Kramarić Mario Pašalić ovaj put neće startati, centarfor će biti Ante Budimir, dok će na desnoj strani krenuti Nikola Vlašić. Vezni red Modrić, Brozović i Kovačić ostaje isti, a starta i Ivan Perišić na lijevom krilu.

Dalić je na treningu isprobao više varijanti, nešto je i skrivao od očiju Austrijanaca jer zapravo nije mogao imati pravi taktički trening zbog kratkog razdoblja između utakmice s Danskom i ove.

Tablice omogućuje {linkToSofascore}

Izvor: sportske.hr/Foto: gol.hr

Izvorni autor: Dražen Antolić

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.