BANOŽIĆ RAZGOVARAO S UKRAJINSKIM KOLEGOM: ‘Hrvatska će nastaviti činiti sve što može kako bi pomogla Ukrajini na njezinu europskom putu’

10.01.2023. 14:56:00

Hrvatski ministar obrane Mario Banožić razgovora je putem videopoziva u utorak s ukrajinskim kolegom Oleksijem Reznikovim. Tom je prigodom istaknuo da će Hrvatska nastaviti činiti sve što može kako bi pomogla Ukrajini na njezinu europskom putu, prenosi 7dnevno.

“Ustrajnost ukrajinskog vodstva i neumoljiva hrabrost njihovih vojnika ispravan su odgovor na rusku oružanu agresiju na Ukrajinu. Hrvatska će i dalje činiti sve što može u cilju pomoći prijateljskoj Ukrajini na njezinom europskom putu”, naglasio je Banožić, objavilo je Ministarstvo obrane (MORH).

Ministri su razgovarali i o modalitetima daljnje hrvatske potpore Ukrajini.

Reznikov je Banožića upoznao sa stanjem u Ukrajini, a hrvatski ministar obrane ponovno je osudio rusku agresiju i iskazao solidarnost s ukrajinskim narodom.

Istaknuo je i da Hrvatska kontinuirano pruža političku, financijsku, tehničku i humanitarnu pomoć Ukrajini, piše u priopćenju MORH-a.

Izvor: 7dnevno/PDN/Foto:screenshot/Mario Banožić

Izvorni autor: PDN/7dnevno/S.P.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.