Banožić se sastao s Čovićem i kardinalom Vinkom Puljićem

30.11.2021. 21:35:00

U BIH

Puljić i Vukšić upoznali su Banožića s položajem katolika u BiH, a Banožić je istaknuo da će Hrvatska nastaviti pružati podršku svakom nastojanju da se poboljša položaj i status bosanskohercegovačkih Hrvata

Hrvatski ministar obrane Mario Banožić sastao se u utorak za posjeta Bosni i Hercegovini odvojeno s predsjedavateljem Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Draganom Čovićem te s kardinalom Vinkom Puljićem i vrhbosanskim nadbiskupom koadjutorom Tomom Vukšićem, priopćio je MORH.

"Ministar Banožić iskazao je potporu postizanju dogovora političkih stranka u BiH i usvajanju izmjena Izbornog zakona i susreo se s vrhbosanskim nadbiskupima Puljićem i Vukušićem", navodi se u priopćenju MORH-a.

Banožić je s Čovićem, predsjednikom HDZ-a BiH, razgovarao o reformi izbornog zakonodavstva u BiH kako bi Hrvati kao konstitutivni narod imali legitimne predstavnike u predsjedništvu BiH i ostalim visokim predstavničkim tijelima.

Također su razgovarali o aktualnim događajima u BiH, putu BiH prema članstvu u EU-u i NATO-u te o gospodarskoj suradnji Hrvatske i BiH, navodi se u priopćenju.

Hrvatski ministar obrane sastao se također u utorak, u pratnji hrvatskog veleposlanika u BiH Ivana Sabolića, s vrhbosanskim nadbiskupom metropolitom kardinalom Vinkom Puljićem i vrhbosanskim nadbiskupom koadjutorom i apostolskim upraviteljem vojnog ordinarijata BiH Tomom Vukšićem.

Izvor: 24sata/ Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

Izvorni autor: 24sata/HINA

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.