Banožić: Vojarna u kojoj se nalazi 400 civila ima oštećenja, doći će do premještanja

08.01.2021. 08:39:00

Ministar obrane Mario Banožić govorio za N1 o angažmanu Hrvatske vojske u područjima pogođenim potresom, ali i što će biti sa stanovnicima bez krova nad glavom-

“U prvim akcijama bilo je nužno otklanjanje građevinskog otpada, čišćenje prometnica, prebacivanje bolesnika…, rekao je Banožić. “Osim tih zadaća, uključili smo se u kontrolu nasipa s Hrvatskim vodama… Puno toga vojska čini. Volio bih da sve to što prije završi i krenemo u obnovu. I dalje će se dijeliti humanitarna pomoć i čistiti objekti, dostavljati kontejneri, sve ono što vojska može učini sa svojom mehanizacijom”, dodao je.

Na pitanje dokad će u petrinjskoj vojarni moći biti smješteno oko 400 civila, Banožić kaže: “Nažalost, danas smo sa statičarima utvrdili da su nastala oštećenja na pojedinim našim objektima tako da ćemo morati ići u smanjenje broja ljudi, to ćemo napraviti s ostalim civilnim institucijama, da dio ljudi preuzmu na sebe, pogotovo vezane za staračke domove. Pokušat ćemo što prije pristupiti sanaciji, petrinjska vojarna u jednom je trenutku postala spas”, rekao je ministar.

Na pitanje kakva je situacija s dionicima domovinske sigurnosti, kaže: “Svima nam cilj treba biti stabilizacija odnosa, pomoć ljudima i sutra obnova. To se sigurno neće dogoditi ako netko bude pokušavao stvari prikazati tendenciozno. Hrvatska vojska, u konkretnom slučaju, Stožer je dao operativno središte, da se u svakom trenutku zna gdje je policija, HGSS, vatrogasci…”, govori ministar.

Izvor: Narod.hr

Izvorni autor: sv/Hina

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.