Bave se ozbiljnim poslom, no vatrogasci su osmislili najbolju prvotravanjsku šalu ikada!

02.04.2021. 10:10:00

Na Facebook stranici Vatrogasne postrojbe Zagreb tijekom dana objavljen je apel građanima. Naime, postrojba navodi kako je započela EU projekt “Real K9” i u svoju službu osim pasa tragača uključila i potražne mačke.

“Ovaj projekt za cilj ima potvrditi da su mačke jednako vrijedne kao potražni psi. Njihov jedinstveni njuh kao i manje dimenzije omogućavaju njihovo korištenje u širem spektru hitnih intervencija”, naveli su pa se zahvalili HGSS-u, Zoološkom vrtu grada Zagreba i DVD Prečko K9 SAR.

Ovaj potonji naime okuplja potražne pse DVD Prečko, a svi oni podržali su akciju pronalaska odgovarajućeg imena za potražnu mačku.

HGSS je objavu podijelio i na svom službenom Instagram profilu, a K9 SAR tim navodi kako im je bila čast sudjelovati na “projektu budućnosti K9 timova”.

Pratitelji su odmah shvatili da je riječ o prvoaprilskoj šali pa su neki u službu pokušali “ugurati” svoje mačke, sve redom jako vrijedne, sudeći po brojnim fotografijama mačaka koje leže na leđima.

Dakako, nije izostalo ni imena, a predlagao se većinom Vatroslav, ali i Smoke (dim).

Izvor: Dnevno

Izvorni autor: mv/Foto: Vatrogasna postrojba Zagreb

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.