Beč: U trgovine moguć ulazak samo uz negativan test na Covid?

26.03.2021. 15:19:00

Austrijski ministar zdravstva Rudolf Anschober najavljivao je nove strože mjere jučer kasno navečer na zajedničkoj konferenciji za novinare s čelnicima tih triju pokrajina, Michaelom Ludwigom, Johannom Mikl-Leitner i Hansom Peterom Doskozilom prilikom objave „tvrdog“ zatvaranja za to područje od 1. do 6. travnja.

Kako piše Večernji list, austrijski mediji danas pišu kako je ostalo mnogo „otvorenih pitanja“, na koje jučer navedeni govornici nisu još znali točan odgovor, između ostalog, kako dalje od 7. travnja?

Tragom te nedoumice, Austrijska novinska agencija APA danas je kontaktirala Ministarstvo zdravstva i pitala hoće li „ulaznica“ za trgovine od 7. travnja doista biti negativni korona test? Isti izvor navodi kako je odgovor glasio „prvo samo četiri dana, od 7. do 10. travnja“.

Uz poruku da nakon „prve faze“ slijedi za tjedan dana evaluacija aktualnog stanja. To znači sastanak u istom sastavu kao i jučer, ali kako se navodi s „potencijalom proširenja te obveze“.

Tom prilično znakovitom odgovoru svoj doprinos u četvrtak dao je i austrijski potkancelar i ministar sporta i kulture Werner Kogler svojom izjavom na sjednici Nacionalnog vijeća austrijskog Parlamenta kako će „ulazni testovi biti ključ za gotovo sve“.

Izvor: Narod

Izvorni autor: gs/foto: Getty Images

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.