Beroš o čovjeku koji je umro u bolnici jer su mu ubrizgali krivo sredstvo: Kreće istraga inspekcije; sin preminulog sve prijavio policiji

30.09.2020. 19:32:00

Ministar zdravstva Vili Beroš izjavio je u srijedu da će u čakovečku bolnicu poslati zdravstvenu inspekciju koja će ispitati okolnosti smrti 62-godišnjeg muškarca nakon što mu je intravenski tijekom hemodijalize ubrizgano nedozvoljeno sredstvo

"Ministarstvo zdravstva pokrenulo je proceduru utvrđivanja činjeničnog stanja. U čakovečku bolnicu upućena je zdravstvena inspekcija koja će o svom nalazu i rezultatima obavijestiti nadležne institucije, po potrebi zdravstvene komore i zainteresiranu javnost", rekao je Beroš i izrazio sućut obitelji preminulog.

Izvijestio je da je u županijskoj bolnici u Čakovcu u tijeku unutarnji nadzor o cijelom slučaju.

"Riječ je o teškom, tragičnom događaju koji predstavlja izuzetak u hrvatskom zdravstvenom sustavu, a Ministarstvo zdravstva učinit će sve u okviru svojih nadležnosti da spriječi ovakve događaje u budućnosti. Najtragičnije je da je događaj završio sa smrtnim ishodom pacijenta", rekao je Beroš.

Sin sve prijavio policiji

Sin preminulog događaj je prijavio čakovečkoj policiji kao kazneno djelo, javlja Jutarnji list.

Nije želio govoriti o detaljima što se dogodilo jer će zdravstvena inspekcija i unutarnji nadzor utvrditi sve elemente, no dodao je kako je dobio informaciju da su sudionici čina priznali svoju pogrešku te da u utvrđivanju činjenica neće biti puno upitnih detalja.

"Sada imam preliminarne informacije koje ne moraju biti točne stoga ne želim javnost dezinformirati krivim informacijama. Riječ je sumnji na stručnu pogrešku koju treba dokazati", rekao je ministar zdravstva Vili Beroš.

Izvor: tportal.hr/Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Izvorni autor: V. P. P./Hina

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.