Bivša škotska premijerka Nicola Sturgeon uhićena zbog optužbi za financijske malverzacije

11.06.2023. 16:46:00

Bivša škotska premijerka Nicola Sturgeon suočava se s optužbama za financijske malverzacije, zbog čega je uhićena. Istražuje se navodno nenamjensko trošenje donacija u iznosu od preko 600.000 funti za kampanju Škotske nacionalne stranke (SNP), kojoj je Sturgeon bila čelnica. U početku travnja, Sturgeon je podnijela ostavku na funkciju prve ministrice i vođe SNP-a.

Njezin suprug, Peter Murell, koji je obnašao funkciju izvršnog direktora SNP-a, također je uhićen u njihovom domu u Uddingstonu, blizu Glasgowa, 5. travnja. Murell je bio podvrgnut ispitivanju koje je trajalo gotovo 12 sati, nakon čega je pušten bez optužbi. Škotska policija je pretražila njihov dom i dvorište, a na temelju naloga pretraženo je i sjedište SNP-a, uz izuzimanje kutija s dokumentima i računalima, prenosi Guardian.

Također, Collin Beattie, koji je obnašao funkciju rizničara stranke, uhićen je i ispitivan u sklopu iste istrage 18. travnja, ali je, kao i Murell, pušten bez podizanja optužnice, piše Dnevnik.hr.

Izvor: Dnevnik.hr/PDN/Foto:PA/mirror.co.uk

Izvorni autor: PDN/Dnevnik.hr/Ma. K

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.