BORIS MILOŠEVIĆ 'Jedva čekam vrijeme kad će nam jedina briga biti je li Banija ili Banovina'

13.01.2021. 10:45:00

Potpredsjednik Vlade i drugi čovjek Stožera za potres Boris Milošević govorio je o potresom pogođenom području. Smatra da su stvari pod kontrolom.

'Svakodnevno se prikupljaju podaci, podnose se izvještaji. Svako jutro brifiramo što se napravilo i što se trebalo napraviti, kako bismo bili učinkovitiji', rekao je Milošević za N1.

Na komentare o sporoj reakciji države u Sisačko-moslavačkoj županiji, Milošević kaže:

'Kad samo kažemo podatak da je do današnjeg dana prijavljeno preko 37 tisuća oštećenih objekata gdje su objekti raštrkani i gdje je između 20 i 25 posto objekata neupotrebljivo, onda vidimo koji su tu razmjeri štete i to nadmašuje zagrebački potres, a teren je puno nepristupačniji.

Sada je prioritet nabavka kontejnera za one ljude koji su podnijeli zahtjev za to, a ne mogu u svoje domove.

 

Postavljeno je oko 600 kontejnera. Država je dogovorila nabavu kontejnera domaćih proizvođača. Mi ćemo sigurno do kraja mjesca imati nekih 1500 kontejnera i vjerujem da ćemo zadovoljiti te potrebe za kontejnerima', kazao je Milošević.

Kada je riječ o obrocima, čije je kuhanje danas preuzela državna tvrtka Pleter nakon što su tamo danima kuhali volonteri, Milošević kaže da slijedi tranzicijski period.

'Mi svaki dan primamo od lokalnih stožera zahtjeve za porcije. Ono što je bio stav Stožera od početka je da kad Pleter preuzme da nitko ne smije ostati gladan i bez toplog obroka.'

Na kraju se Milošević osvrnuo na raspravu na sjednici Predsjedništva HDZ-a, na kojoj je Dubravka Šuica navodno optužila medije da 'nazivajući Banovinu Banijom' ruše HDZ.

'Legitimno je propitivati svaki potez. Što se tiče toga, mi rješavamo životno važne probleme svakodnevno. Ja jedva čekam vrijeme kad će to biti jedina briga hoće li biti Banija ili Banovina. Ja kažem Banija', dodao je Boris Milošević za N1.

Izvor: tportal.hr/Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

Izvorni autor: T.Ba.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.