BOŽINOVIĆ O SLUČAJU TOME MEDVEDA: ‘On se sad od svega mora braniti zbog svoje skromnosti, ne treba mu imputirati’

21.06.2022. 17:12:00

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović uoči sjednice Vlade komentirao je slučaj ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda.

“Istina je da mene kolega Medved nije nazvao, istina je i da se nije žalio na postupanje policije, a kamoli da bi sugerirao neko kažnjavanje. Svaka policija ima prioritetni prijelaz granica, to znači kontrolu koja se odvija na prioritetan način, a da se ne čeka u redu. Bio to dužnosnik iz Austrije, Slovenije, Srbije… To je redovita procedura. Ono što je činjenica, to je da je koelga Medved čekao u redu, prošao prijelaz redovno, ne prioritetno i zbog toga policija vodi određeni postupak. Zbog sebe. To je naš posao. Zbog sebe moramo provjeravati sve situacije koje eventualno nisu odrađene onako kako bi trebalo biti. I to se radi, koliko mi je poznato. Ovdje se radi o dužosniku Vlade koji je uredno, iako nije morao i trebao, čekao red, ništa nije tražio za sebe i sad odjednom ispada da se netko tko je skroman mora braniti zbog vlastite skromnosti. A ministar Medved to jest”, rekao je Božinović dodavši da ne zna da protiv nekoga ide stegovni postupak, već da se slučaj istražuje.

Božinović kaže da je Ministarstvo branitelja pisalo MUP-u, a ne ministar.

“Ministarstvo branitelja, koliko je meni poznato, nije ministar. Da je pisao ministar, pisao bi valjda meni. Ja mislim da su se oni samo raspitivali kakva je procedura, jesu li možda oni pogriješili u toj najavi i nakon toga je policija utvrdila u ovoj fazi da je moguće da je došlo do određenih propusta od strane policije. Moguće da je netko napravio grešku, nije ona ogormna, ali mi moramo reagirati na sve takve situacije kako nam se ne bi događale u budućnosti. Ako i je, to je neki individualni propust, no sve to govorim u kondicionalu”, rekao je Božinović.

“Nemojmo skromnom čovjeku imputirati nešto što on nije. Što bi bilo da se granica prelazi na način na koji se nekada prelazilo: ‘Ja sam taj i taj…?’ Toga više nema”, poručio je ministar Božinović.

Izvor: 7dnevno/PDN/Foto:Davor Božinović, ministar unutarnjih poslova / Screenshot

Izvorni autor: 7dnevno

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.