Branitelj reagirao na jugoslavensku zastavu u Splitu: Usporedio situaciju s Thompsonovim koncertima

01.09.2024. 16:19:00

'MOŽETE BITI LICEMJERI...'

Nakon što je u subotu u Splitu na koncertu Bijelog dugmeta pjevač  Alen Islamović  izveo pjesmu "Jugoslavijo na noge", a iza benda se pojavila ogromna jugoslavenska zastava, oglasili su se iz splitskog HDZ-a te su osudili taj događaj, a zbog istog podnesena je prijava DORH-u, o čemu smo već pisali OVDJE .

Član predsjedništva HDZ-a Split, umirovljeni satnika i veterana 4. gardijske brigade  Miljenko Modrić  poručio je kako je u srcu Splita izvješena zastava pod kojom je napadnuta čitava država."U subotu je u srcu Splita održan koncert pod zastavom i simbolima pod kojima je napadan i bombardiran naš grad i čitava država", započeo je Modrić.

"Zvijezda petokraka - simbol totalitarnog režima i zastava propale države pod kojima su okupirani teritorij Republike Hrvatske", nastavio je pa je istaknuo kako nije primjetio da je netko problematizirao isto i pozivao na kazneni progon "kao što smo imali priliku vidjeti kad je hrvatska mladost uživala na domoljubnim koncertima  Marka Perkovića Thompsona  uz pjesme koje ne vrijeđaju nikoga i uz koje smo 90-ih išli u rat".

"Pripadnici moje 4. gardijske brigade gubili su živote od metaka ispaljenih pod ovim simbolima, a danas nam se naprasno pokušavaju nametnuti navedeno kao prihvatljivo i kao normalno. Možete biti licemjerni, ali mi koji znamo što je bilo i kako je bilo da ćemo uvijek biti tu da vas podsjetimo! Totalitarni simboli i zastave propale države nam nisu i neće biti prihvatljivi", zaključio je Modrić. 

'Pljunit one što su ga doveli'

Na ovaj događaj reagirao je i saborski zastupnik bivši gradonačelnik Splita  Andro Krstuović Opara . "Slažem se: Pljuni po Šugoslaviji", napisao je Krstulović Opara na Facebooku, a mnogi su komentirali njegovu objavu. "Kako se to tamo događa, tko to ustvari živi u Splitu. Bolje rečeno tko vlada gradom hrvatskim Splitom", napisao je jedan korisnik. 

“Pjunit one šta su ga doveli”, “Ovu budalu koja je pivala te je pisme tribalo hitno odvest u ludnicu skupa s Puljkovim simpatizerima”, “Sramota, ma ovo bi ja rastera, ne bi više granicu Hrvatske prošli”, samo su neki od komentara. Podsjetimo, prema pisanju medija iz publike su se mogli čuti zvižduci. "Jedan dio publike pjeva i zabavlja se, drugi dio zviždi i negoduje. A na ekranu iza slavnih članova benda zastava bivše republike preko cijelog ekrana". 

Udruga zagrebačkih dragovoljaca branitelja Vukovara podnijela je prijavu Državnom odvjetništvu Republike Hrvatske protiv organizatora i odgovornih osoba koje su na koncertu u Splitu održanom u subotu promovirali osuđenu komunističku ideologiju i njene simbole te propali tvorevinu čije su politike odgovorne za stravične zločine započete tijekom srpsko-crnogorske i JNA. agresije na Hrvatsku, naveli su u priopćenju.

Izvor: Direktno.hr

Izvorni autor: aks/Foto: X/Ivo Čagalj/Pixsell

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.