Branitelji HDZ-a pozdravili dolazak Miloševića u Knin i Medveda u Grubore, podsjetili na Tuđmanove riječi

04.08.2020. 14:52:00

Oluja je bila dah slobode i temelj razvoja samostalne i suverene RH, poručili su u utorak iz Zajednice branitelja HDZ-a "Gojko Šušak“, podupirući dolazak potpredsjednika Vlade iz SDSS-a Borisa Miloševića u Knin te ministra branitelja Tome Medveda u Grubore.

U osvit 25. obljetnice Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja, HDZ-ovi branitelji ističu kako se s ponosom prisjećaju veličanstvene vojno-redarstvene operacije Oluje.

"Uz požrtvovnost i hrabrost hrvatskih branitelja, umijeće zapovjednika Hrvatske vojske i policije, slogu hrvatskog naroda i državničku mudrost prvog hrvatskog predsjednika, Franje Tuđmana, u svega četiri dana oslobođen je najveći dio okupiranih područja Hrvatske", navode u priopćenju.

Napominju kako je u Oluji Knin, jedno od sjedišta hrvatske državnosti, vraćen u ustavni poredak suverene, samostalne i međunarodno priznate Hrvatske, a omogućen je i prekid opsade Bihaća, kao i oslobađanje velikog dijela Bosne i Hercegovine.

I danas potrebna mudrost, razboritost i odlučnost u vremenima novih izazova

"Oluja je bila dah slobode i onaj ključni kamen temelja razvoja samostalne i suverene hrvatske države. Jednako kao i tada, tako i danas potrebna je mudrost, razboritost i odlučnost u vremenima novih izazova", navode iz Zajednice branitelja HDZ-a.

HDZ-ova Vlada na čelu s premijerom Andrejem Plenkovićem, vođena prije svega domoljubljem i vrijednostima Domovinskog rata kao trajnom inspiracijom, ali i uspješnim gospodarskim rezultatima, tvrde, jamac su kontinuiteta politike. To je hrvatski narod, napominju, prepoznao na izborima petog srpnja.

"Zato, Zajednica branitelja HDZ-a 'Gojko Šušak' daje punu potporu potezima naše Vlade i u osvit obilježavanja 25. obljetnice VRO „Oluja“ - potezima koji mijenjaju odnose u hrvatskom društvu i odnose sa susjedima nabolje, stavljajući ih na pravo mjesto i u pravi vremenski i povijesni kontekst", navode u priopćenju.

Podsjećaju na riječi prvog predsjednika RH i HDZ-a Franje Tuđmana tijekom dolaska "Vlaka mira" u Vukovar u lipnju 1997. godine: "Pobjednik koji ne zna praštati taj sije klice novih razdora i budućih zala“.

Nepobitnim činjenicama smatraju one da je današnja Hrvatska nastala na temeljima Domovinskog rata, voljom hrvatskog naroda i veličanstvenom pobjedom hrvatskih branitelja nad velikosrpskim agresorom.

Nastaviti s procesuiranjem svih ratnih zločina i odgovorne privesti pravdi 

"Da se zna tko je žrtva, a tko agresor, da je Domovinski rat posljedica velikosrpske agresije na Hrvatsku, da moramo pronaći sve nestale branitelje i civile iz Domovinskog rata, nastaviti s procesuiranjem svih ratnih zločina i sve odgovorne za njih privesti pred lice pravde", ističu HDZ-ovi branitelji.

Uvjereni su da je braniteljska populacija svjesna svoje velike odgovornosti kako u Domovinskom ratu, tako i danas u miru za budućnost Hrvatske.

"Ako smo znali u ratu, znamo i u miru. Branitelji imaju trajnu zadaću zaštite vrijednosti, digniteta i dostojanstva Domovinskog rata i hrvatskih branitelja u cjelini, te aktivno zalaganje za jačanje iskonskih vrijednosti za koje smo se borili - domoljublja, demokršćanstva, poštenja, časti i rada za opće dobro", naglašavaju.

Potpora dolasku Miloševića u Knin i Medveda u Grubore

Stoga, tvrde, Zajednica branitelja HDZ-a podupire najavljeni dolazak potpredsjednika Vlade Borisa Miloševića u ime SDSS-a, držeći ga korisnim za hrvatsko društvo, za odnose između Hrvata i srpske manjine u Hrvatskoj, dobrim za odnose između Hrvatske i Srbije i dobrom porukom moderne, suvremene Hrvatske koja je riješila sve svoje nacionalne zadaće.

"Također, važnom političkom gestom hrvatske Vlade držimo i najavljeni odlazak potpredsjednika Vlade i ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda u Grubore, što je normalan slijed događaja 25 godina nakon VRO 'Oluja', koja je svojim velebnim vojnim uspjehom omogućila da se ostvari višestoljetna želja hrvatskoga čovjeka da bude svoj na svome", zaključuju u priopćenju.

Izvor: sk/h/Direktno.hr/Foto:FaH

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.