Branitelji Ivanu Aralici dodijelili veliko priznanje

06.07.2022. 15:21:00

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.) u suradnji s drugim Udrugama proizašlim iz Domovinskog rata dodijelila je Ivanu Aralici, (r. 10.9.1930.), jednom od najvećih i najčitanijih hrvatskih književnika, Veliku zlatnu plaketu-Da se ne zaboravi.

Aralica je autor iznimno zapaženih rodoljubnih i povijesnih romana, angažiranih političkih knjiga, nekoliko vrhunskih scenarija za filmove i tv serije, a i član je Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU).

Veliki obol dao je i kao hrvatski branitelj i političar, bio je među prvima koji su stvarali hrvatsku državu.

Tijekom života, zbog svojih stavova (bio je i sudionik „Hrvatskog proljeća“) relativno često je bio potisnut i na društvene margine.

Za sve što je učinio i što će još učiniti za hrvatsku državu, hrvatski branitelji ovom velikom piscu i iskrenom domoljubu, i ovim priznanjem, žele jednostavno reći-hvala.

  • Nastojimo i nastojat ćemo da zaslužnim Hrvatima odamo javnu  zahvalnost, tim prije što se ti i takvi ljudi relativno često zaboravljaju-kazao je Mladen Pavković, predsjednik UHBDR91.

Priznanje će Aralici svečano biti uručeno početkom jeseni u Zagrebu.

 

UHBDR91.

Izvorni autor: UHBDR91./PDN/Foto:maxportal.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.