Branitelji proglasili Marka Miljanića Junakom Domovinskog rata!

03.01.2023. 09:20:00

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.), u suradnji s drugim Udrugama proizašlim iz Domovinskog rata, proglasila je Marka Miljanića, ratnog zapovjednika legendarnog  Samostalnog bataljuna Škabrnja – Junakom hrvatskog obrambenog Domovinskog rata!

Tijekom velikosrpske agresije, zajedno sa svojim suborcima, prošao je pakao, tako da mu se ovo priznanje dodjeljuje za iskazano junaštvo i hrabrost,  za odlučan otpor agresoru, za djela kojima je spašavao živote suboraca i civila, za podnesenu žrtvu  u obrani i stvaranju hrvatske države.

U ratu je izgubio desetak članova svoje uže i šire obitelji, među ostalima i oca i brata.

S obzirom da je od tragedije u Škabrnji prošla 31. godina i da još nitko od hrvatskih branitelja i stradalnika ovoga kraja dosad nije dobio ni jedno istaknutije ratno odličje (pa ni državno priznanje) odlučili smo nastaviti s ukazivanjem i odavanjem počasti pojedinim braniteljima, koji su već odavno  trebali i morali dobiti zaslužena priznanja i zaslužene činove.

Tako primjerice Hrvatski generalski zbor (HGZ) danas broji čak oko 130 članova (prije ih je bilo i više!), ali gotovo ni jedan nije vezan uz Vukovar i Škabrnju!

Miljanić se i nakon Domovinskog rata nastavio boriti za pravdu i istinu. Čak šest puta svjedočio je i na Haaškom sudu. Iznimno je cijenjen u svojem kraju, ali i daleko šire.

Bez ovakvih junaka, a poglavito onih koji su dali svoje živote, Hrvatske još dugo ne bi bilo.

Stoga smo mu i dodijelili priznanje – ( Da se ne zaboravi!), a svečano će mu biti uručeno u njegovoj rodnoj Škabrnji.

Inače, braniteljske udruge su ovo priznanje lani dodijelile 7. gardijskoj brigadi „Pume“ i ratnom pilotu Danijelu Boroviću.

Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.)

Izvor: Portal dnevnih novosti

Izvorni autor: Mladen Pavković/Foto: snimka zaslona/YouTube

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.