Branitelji su izloženi sve češćim uvredama i klevetama

10.11.2021. 13:02:00

Dvadesetak Udruga proisteklih iz hrvatskog Domovinskoga rata, a na inicijativu Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.) održale su u utorak u dvorani Specijalne policije iz Domovinskog rata RH u Zagrebu, konferenciju za novinare, a u povodu huljenja svetinja Domovinskog rata i hrvatskih branitelja.

Na konferenciji su govorili: Mladen Pavković, predsjednik UHBDR91., Josip Lucić, general zbora u miru, inače podpredsjednik Hrvatskog generalskog zbora, Zorica Gregurić, predsjednica Udruge zagrebačkih dragovoljaca branitelja Vukovara i prof. dr. sc. Josip Jurčević, jedan od najistaknutijih hrvatskih povjesničara.

Uz ostalo su skrenuli pažnju na neshvatljivo, anticivilizacijsko, totalitarističko, pa i fašističko vrijeđanje i pljuvanje pojedinaca i nekih medijskih kuća  na sve što je hrvatskim braniteljima i stradalnicima sveto u hrvatskoj državi.

Žalosno je i jadno, kazali su, što oni koji bi trebali pravno sankcionirati govore mržnje koji su za ljude koji su bili prvi kad je trebalo neprihvatljivi po svim osnovama šute, pa čak kao u „slučaju Dežulovića“ nastoje ga braniti, što je izvan svake pameti.

Takve uvrede kakve u zadnje vrijeme doživljaju branitelji Vukovara, pa i Škabrnje sve se češće čuju, a na njima bi im zavidjela i najcrnija  nacistička i fašistička propaganda.

Stoga je veći broj Udruga proizašlih iz Domovinskoga rata angažirao odvjetnički ured Srećka Ilića koji će u ime njih predati kaznenu prijavu, prije svega protiv autora i medijske kuće zbog uvredljivog i klevetničkog članka – „Jebo vas Vukovar“.

Po nekima, naglasio je Mladen Pavković, bilo bi normalno da mi ne reagiramo i da ove gnjusne pojave prihvatimo kao slobodu izražavanja, što je van svake pameti, dok je general Lucić dodao da je na djelu antihrvatska histerija bez presedana.

Također su poručili huljiteljima svetinja Domovinskoga rata i hrvatskih branitelja da ako je išta ljudskoga i civilizacijskog ostalo u njima, neka se prestanu na ovakav jadni i nemoralni način „obračunavati“ s onima koji su stvarali hrvatsku državu i da sačuvaju i nešto malo ljudskosti i koliko-toliko civiliziranog ponašanja.

B.K.

Izvor: Kamenjar.com/PDN/Foto:kamenjar/screenshot

Izvorni autor: Kamenjar.com

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.