BRANKO JE POGINUO NA ‘PRVOJ CRTI’: Mladom Slavoncu presudio je snajperski metak

06.12.2021. 22:01:00

BRANKO JAKLIĆ

Udruga hrvatskih branitelja dragovoljaca i veterana Domovinskog rata u suorganizaciji Udruge dragovoljaca HOS-a Orahovica u Dolcima, rodnom mjestu heroja Branka Jaklića organizirala je 30. obljetnicu pogibije ovog hrvatskog heroja.

Branko Jaklić poginuo je 05. prosinca 1991. u Gornjoj Pištani od neprijateljskog snajperskog metka na prvoj crti bojišnice obrane podpapučkih sela.

Foto: Vladimir Grgurić

Sjećanje je započelo na Jaklićevom grobnom mjestu gdje su mu počast odali njegovi majka i brat te gradonačelnik Orahovice Saša Rister, vijećnica gradskog Vijeća, predsjednica Mjesnog odbora Dolci i dopredsjednica GO HDZ-a Orahovica Danijela Kordoš te predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata iz Orahovice i Duge Međe.

“Prošle je 30 godina od pogibije Branka Jaklića, ali tuga u srcu svih nas, a posebno njegove obitelji i dalje ne jenjava. Obitelji ne pomaže ništa jer njihovog sina, oca i brata više nema, ali ovakvi događaji su ti koji čine sve kako se njegovo ime nikada ne zaboravi. Zato zahvaljujem organizatoru i svima koji su došli odati počast Branku Jakliću jer se istina o Domovinskom ratu nikada ne smije zaboraviti, a na ovakav način zasigurno i neće”, kazao je  Rister.

Izvor: Dnevno.hr/PDN/Foto: Domovinskirat

Izvorni autor: S.V./Dnevno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.