Bravo, Filipe: Zubčić je drugi! Dva rivala za globus iza njega

02.03.2020. 10:47:00

Zubčić se borio s neravnom stazom u austrijskom skijalištu u gornjem dijelu staze i imao velik zaostatak, ali na koncu se najviše približio Pinturaultu koji je imao najbolje vrijeme. Kranjec i Kristoffersen su iza

Najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić u ponedjeljak nastupa na veleslalomu za Svjetski kup u Hinterstoderu. Prvi put nastupio je u prvoj jakosnoj skupini, sa startnim brojem 6. I ostvario vrlo dobar rezultat!

Zubčić je u gornjem dijelu na zahtjevnoj stazi imao dosta problema i kasnio je gotovo sekundu i pol, ali u donjem dijelu je popravio dojam i u cilj ušao s 90 stotinki zaostatka za vodećim Francuzom Alexisom Pinturaultom.

Ono što je važnije, u leđa mu gledaju dvojica od tri konkurenta za mali Kristalni globus, Slovenac Žan Kranjec bio je sporiji 22 stotinke, a Norvežanin Henrik Kristofferssen 37 stotinki.

Nakon pobjede u japanskoj Yuzawa Naebi Zubćić drži četvrto mjesto u poretku veleslalomaša s 288 bodova, koliko ima i Pinturault, vodeći Slovenac Žan Kranjec ima 344, a Kristoffersen 334 boda.

Prva vožnja počela je u 9.30, a druga je od 12.30 uz prijenos na 2. programu HTV-a. Nakon ovoga, ostala su još dva veleslaloma do kraja, u Kranjskoj Gori 14. ožujka i na finalu u Cortini d'Ampezzo 21. ožujka.

Hinterstoder, veleslalom, 1. vožnja (UŽIVO)
  1. Alexis Pinturault (Francuska) 1:24,30
  2. Filip Zubčić (Hrvatska) +0,90
  3. Žan Kranjec (Slovenija) + 1,12
  4. Mathieu Faivre (Francuska) +1,27
  5. Matts Olsson (Švedska) +1,38
  6. Henrik Kristoffersen (Norveška) +1,42
    ...

Rezultate u stvarnom vremenu možete pratiti OVDJE.

Izvor: 24sata/ Foto: STEFAN WERMUTH

Izvorni autor: Josip Tolić

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.