Buggyjem sletjeli u provaliju od 60 metara na Medvednici, HGSS ga izvlačio uz pomoć užadi

10.05.2021. 13:40:00

Vozači buggyja sletjeli su u provaliju duboku 60-ak metara na Medvednici. Poziv za pomoć je stigao oko 20 sati, a odmah su na teren izašli spašavatelji s policijom i Hitnom pomoći. Jedan je bio teže ozlijeđen

Dva vozača ATV Buggyja sletjela su sa šumske ceste u provaliju na Medvednici malo iza 20 sati u nedjelju, potvrđuju iz HGSS Stanice Zagreb. 

Vozači su sletjeli s ceste u provaliju duboku 60-ak metara. 

Akcija spašavanja je odmah započela, a na teren su izašli spašavatelji, policija i Hitna pomoć. 

Dolaskom na mjesto nesreće, trebalo se spustiti do unesrećih što je s obzirom na teren, mrak i ozljede bilo teško. Kako bi ih izvukli van bilo je potrebno osigurati ih za transport. 

24sata
Foto: HGSS Stanica Zagreb

Jedan od unesrećenih se mogao sam kretati te je uz pomoć jednog spašavatelja i policajca uspio sam izaći na cestu. 

Drugi unesrećeni je imao teže ozljede, te je morao prvo biti dobro imobiliziran kako bi uz pomoć nosila i užeta bio izvučen van iz jaruge do ceste. Vozač je pretrpio ozljede glave, trupa i ruke te ga je na cesti odmah čekala Hitna pomoć. 

U akciji spašavanja je osim 16 spašavatelja HGSS Stanice Zagreb od kojih je jedan iz Delnica i jedan iz Novske, sudjelovali su i djelatnici policije i Hitne pomoći. 

24sata
Foto: HGSS Stanica Zagreb

HGSS upozorava vozače da ishod jurnjave po šumi može biti itekako koban i da to uvijek imaju na umu.

Izvor: 24sata/Foto: HGSS Stanica Zagreb

Izvorni autor: Katarina Bitići/24sata

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.