Burno u sabornici o HGK, Jandroković pojasnio: Nema glasanja o tome, to je moja odluka jer su me vladajuću tražili vrijeme za dodatne konzultacije

29.01.2021. 12:33:00

Nekoliko minuta nakon podneva saborski zastupnici krenuli su s glasanjem o raspravljenim točkama, no na planu se nije našlo i ukidanje članarine za HGK, zbog čega su odmah reagirali u oporbi

Za riječ se odmah javio Mostov Zvonimir Troskot. 'Izbacili ste HGK iz dnevnog reda', pobunio se Troskot, no predsjednik Sabora Gordan Jandroković odmah ga je prekinuo.

'Što se tiče dnevnog reda, za to što će se glasati je zadužen predsjednik Sabora. Stavit ću tu točku kad se steknu uvjeti, a danas su me klubovi vladajućih zatražili da odgodimo zbog dodatnih konzultacija i ja sam im odlučio izaći u susret', pojasnio je Jandroković.

Pobunio se i SDP-ov Arsen Bauk, poručivši da klubovi vladajućih mogu izaći van kada se o tome glasa.

'To neće biti na glasanju jer je to moja odluka, na sugestiju klubova vladajućih', poručio je Jandroković.

'Stekli su se uvjeti, imamo kvorum i možemo glasati', pokušao je urgirati SDP-ov Peđa Grbin.

'Kada vi budete predsjednik Sabora, onda možete odlučivati kako hoćete. Ovo je moja politička odluka i moja politička odgovornost', kazao je Jandroković.

'Nemojte štiti HGK gdje uhljebujete svoje kadrove', kazao je Mostov Nikola Grmoja traživši da se glasa o HGK. Grmoja je zaradio i dvije opomene jer nije prestao govoriti nakon upozorenja predsjednika Sabora.

'Ne postoji poslovnička odluka da se nešto što je raspravljeno stavi na glasanje kada oporba to hoće. Nemojte vršiti prtisak i nemojte me optuživati da štitim uhljebe jer ćete moj stav vidjeti kada se o tome bude raspravljalo', kazao je Jandroković.

Stanku je ponovno zatražio Grbin kako bi se u klubu konzultirali o daljenjem glasanju, a Jandroković je rekao da će on sam uzeti stanku od 10 minuta.

Izvor: tportal.hr/Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Izvorni autor: Maja Šurina

Autor: