Čečenski vođa Kadirov odbija mobilizaciju u Čečeni

23.09.2022. 18:46:00

Ramzan Kadirov, vođa Čečenske Republike (federalnog entiteta Ruske Federacije), rekao je da se mobilizacija neće proširiti na Čečeniju jer je već “premašila svoje ciljeve”, prenosi portal kavkaz.reali

Kadirov je, navodno, na sastanku s operativnim stožerom “specijalne vojne operacije” rekao da naredba o mobilizaciji neće zahvatiti Čečeniju. Objasnio je da je njegova republika već “premašila svoje ciljeve” u ratu s Ukrajinom. Kadirov je ustvrdio da je u “specijalnoj operaciji” sudjelovalo 20 000 ljudi iz Čečenije i da je zbog takvog doprinosa Čečenija već premašila “svoj cilj za 254%”. Nije jasno na koje je ciljeve Kadirov mislio, niti tko je te ciljeve postavio i kako su odobreni.

Kadirov se također osvrnuo na proturatni protest u glavnom gradu Čečenije, gradu Grozni. Tvrdi da se okupilo oko 40 žena koje su 21. rujna pokušale održati proturatne demonstracije u Groznom. Čečenski vođa kaže da su muški rođaci tih žena već mobilizirani i poslani u Ukrajinu. Zaprijetio je da će svaka osoba koja se pridruži demonstracijama, odnosno, u slučaju žena, njihovi muževi i sinovi, biti poslani “na prvu crtu”.

Izvor: geopolitika.news/Foto:Wikimedia Commons

Izvorni autor: F.F.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.