Čekaj, što? HRT ovršio ženu koja je nestala prije devet godina

10.03.2021. 14:09:00

Općinski sud u Koprivnici ovih dana "zatrpan" je ovrhama koje je protiv građana pokrenula Hrvatska radiotelevizija, piše Podravski.hr.

Riječ je o neplaćanju televizijske pretplate, a gotovo svi ovršenici, svaki od njih, duguje 480 kuna. 

Ovrhu zbog neplaćanja pretplate, kako piše Podravski, dobila i Marija Palaš, žena koja je nestala u prosincu 2012. godine, dakle prije devet godina.

Glasnogovornica PU koprivničko-križevačke Dijana Žagar rekla je kako je za Marijom Palaš, koja se udaljila iz svog stana na Trgu Zlate Bartl na Lenišću u Koprivnici, još uvijek raspisana potraga, odnosno da se vodi kao nestala osoba. Da je doista tako, potvrđuje Nacionalna evidencija nestalih osoba NENO na čijim stranicama još uvijek stoji obavijest o Mariji Palaš čiji se nestanak vodi od 28. prosinca 2012. godine.

Prema Općinskom sudu, Palaš koja je nestala, mora HRT-u po punomoćniku, zagrebačkom odvjetniku Josipu Madirazzi, platiti ukupno 806,25 kuna. Glavnica, odnosno dug za neplaćenu pretplatu, iznosi 480 kuna, a ostatak do punog iznosa otpada na razne troškove ovršnog postupka, javnog bilježnika i Financijske agencije.

Kako se nakon svega osjećaju članovi obitelji Marije Palaš, koji još uvijek ne znaju sudbinu svoje voljene osobe, očito nikoga nije briga.

Izvor: direktno

Izvorni autor: lš/foto: Pixsell, Direktno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.