Čestitka ministra Medveda povodom 28. obljetnice VRO Bljesak

30.04.2023. 13:50:00

Ponosni na našu povijesnu ulogu u stvaranju hrvatske države, izvjesimo zastave u sjećanje na veličanstvenu pobjedu u Bljesku i u spomen svima koji su svojom žrtvom pridonijeli slobodi koju imamo

Poštovane obitelji poginulih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja,

poštovani hrvatski branitelji, ponosni sudionici VRO Bljesak,

dragi prijatelji,
 
čestitam vam 28. obljetnicu pobjedničke vojno-redarstvene operacije Bljesak, u kojoj su združene snage Hrvatske vojske i policije pokazale svu svoju moć.
 
U toj vrhunski planiranoj i izvedenoj operaciji hrvatske snage su u manje od 32 sata oslobodile 600 četvornih kilometara okupiranog hrvatskog teritorija, čime je omogućen povratak prognanika u zapadnu Slavoniju.
 
Slaveći našu pobjedu, posebno se prisjećamo 51 hrvatskog branitelja čiji je život zaustavljen u Bljesku, kao i svih poginulih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja – njihovom krvlju plaćena je naša sloboda.
 
Njihova žrtva ugrađena je u temelje hrvatske države, a njihovo domoljublje trajno je nadahnuće svima nama i uzor budućim generacijama. Vječna im slava i hvala!

Hvala svima vama koji ste branili i oslobađali našu domovinu od velikosrpke agresije. Bez vaše spremnosti na žrtvu ne bi bilo ni naše samostalne države - to hrvatski narod nikada neće zaboraviti.
 
Ponosni na našu povijesnu ulogu u stvaranju hrvatske države, izvjesimo zastave u sjećanje na veličanstvenu pobjedu u Bljesku i u spomen svima koji su svojom žrtvom pridonijeli slobodi koju imamo.
 
Neka nam živi jedina i vječna Hrvatska!

Izvor: Ministarstvo hrvatskih branitelja/Foto:MHB

Izvorni autor: PDN/Ministarstvo hrvatskih branitelja/Foto:MHB

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.