Čestitka ministra Medveda povodom VRO Bljesak

30.04.2020. 13:18:00

Vi ste temelj, uzor i svjetionik novim generacijama. Nakon 25 godina očuvajmo zajedništvo koje nas je dovelo do pobjede, prisjetimo se kako smo čistog srca, nezaustavljivo obranili Domovinu i neka nam to zajedništvo bude vodilja u svakodnevnom djelovanju

Poštovani članovi obitelji poginulih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja,

poštovani hrvatski branitelji,

dragi prijatelji,

prisjećamo se veličanstvene vojno-redarstvene operacije Bljesak u kojoj su združene snage Hrvatske vojske i policije, pod vodstvom prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, prije 25 godina oslobodile okupirani teritorij zapadne Slavonije i prognanom hrvatskom stanovništvu omogućile povratak domovima, a hrvatsku državu uvele u novu eru njezine povijesti, u čin konačnog oslobođenja i toliko stoljeća sanjane slobode.

Jubilarnu obljetnicu vojno-redarstvene operacije Bljesak nismo u mogućnosti obilježiti kao ranijih godina, ali u našim srcima i danas živi osjećaj ponosa na najslavnije dane naše povijesti.

Slaveći pobjedu, sjećamo se hrvatskih branitelja koji su od istoka do juga Hrvatske svoje živote položili na Oltar Domovine za našu slobodu, za slobodu naše djece i unuka. Njihova žrtva zlatnim je slovima upisana u povijest hrvatskog naroda, a njihova ljubav prema Domovini trajan je znamen nesebičnosti. S tugom, zahvalnošću i ponosom, u molitvama smo s njihovim obiteljima.

Zahvaljujem svim hrvatskim braniteljima koji su sudjelovali u vojno-redarstvenoj operaciji Bljesak. Vi ste temelj, uzor i svjetionik novim generacijama. Nakon 25 godina očuvajmo zajedništvo koje nas je dovelo do pobjede, prisjetimo se kako smo čistog srca, nezaustavljivo obranili Domovinu i neka nam to zajedništvo bude vodilja u svakodnevnom djelovanju.

U sjećanje na veličanstvenu pobjedu i u znak vječne zahvalnosti poginulim hrvatskim braniteljima, istaknimo zastave na svojim domovima.

Čestitam vam jubilarnu, 25. obljetnicu vojno-redarstvene operacije Bljesak.

 
 

Tomo Medved
ministar

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.