ČETNIČKI ZLOČINAC Bivši pripadnik JNA pod optužen za silovanje kod Vukovara '91.

31.05.2021. 16:04:00

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske, u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Osijeku, dovršili su kriminalističko istraživanje zbog sumnje da je 55-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo ratnog zločina protiv civilnog stanovništva.

"Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da je osumnjičeni, tada 26-godišnjak, krajem listopada 1991. godine za vrijeme oružane agresije tzv. JNA i paravojnih postrojbi na Republiku Hrvatsku, u tada okupiranom naselju u okolici Vukovara, kao naoružani pripadnik paravojnih postrojbi, iskoristio okolnosti rata i privremenu okupaciju mjesta te s poljoprivredne površine na kojoj je radila, odveo hrvatsku državljanku te ju doveo u prostorije bivše mjesne zajednice na ispitivanje, nakon čega ju je odveo i zatvorio u susjednu prostoriju gdje ju je tijekom večeri, uz upotrebu sile, više puta silovao. 

Protiv osumnjičenog 55-godišnjaka policija je nadležnom Županijskom državnom odvjetništvu u Osijeku podnijela kaznenu prijavu zbog sumnje da je počinio kazneno djelo protiv čovječnosti i međunarodnog prava Ratni zločin protiv civilnog stanovništva", poručili su iz policije.

Osumnjičeni je trenutačno nedostupan redarstvenim vlastima Republike Hrvatske, poručili su iz policije.

Izvor: ig/Direktno.hr/Foto:FaH

Izvorni autor: ig/Direktno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.