CIA po cijelom svijetu traži Ruse ‘kojima se gadi ovo s Ukrajinom‘: ‘Putin je bio na vrhuncu i sve izgubio...‘

23.11.2022. 19:08:00

Bivši zaposlenici američke tajne službe ranije su rekli da je ruska invazija na Ukrajinu stvorila plodno tlo za novačenje

Šef špijunskih operacija u CIA-i David Marlowe izjavio je da ta agencija namjerava pokrenuti suradnju s Rusima koji se ne slažu s ratom u Ukrajini, javlja Wall Street Journal. Izvor informacije je snimka govora šefa špijunskih operacija, piše portal Meduza.

"Putin je bio na svom vrhuncu prije invazije, ali sve je izgubio", rekao je Marlowe u govoru u Hayden Centeru, objašnjavajući kako je Putin mogao utjecati na Ukrajinu i NATO, spominjući snagu svoje zemlje.

"Po cijelom svijetu tražimo Ruse kojima se jednako gadi sve ovo (s Ukrajinom). Otvoreni smo za suradnju", istaknuo je Marlowe.

Wall Street Journal navodi kako je njegova izjava jednaka izjavama bivših zaposlenika CIA-e koji su govorili da je ruska invazija na Ukrajinu stvorila plodno tlo za novačenje u vojsci, među oligarsima, poduzetnicima i svima koji su napustili Rusiju na početku rata.

Nakon početka rata Rusija i zapadne zemlje međusobno su izbacile diplomate, njih na stotine. Prema procjenama RBC-ja, od siječnja do kolovoza 2022. više od 550 zaposlenika diplomatskih misija vratilo se u Rusiju. Neki od njih bili su osumnjičeni za špijunažu. Većina ruskih diplomata izbačena je iz Sjedinjenih Država, Bugarske i Poljske. Rusija je u znak odgovora izbacila još 300 ljudi.

Izvor: jutarnji.hr/Foto:AFP

Izvorni autor: Antonija Handabaka

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.