Činjenice o FAKTOGRAF-u - Ljevičarski Big Brother kojeg financira i George Soros (Video)

21.04.2020. 07:24:00

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) i GONG pokrenuli su stranicu "specijaliziranu za provjeravanje činjenica", internetsku stranicu Faktograf.hr.

Portal će, osim toga, kako navode,  donositi analize i kolumne u kojima će se baviti aktualnim društveno-političkim fenomenima.

“Političarima želimo dati do znanja da ih se prati, a sama činjenica da daju izjave više nije dovoljna jer će ih Faktograf provjeravati”, kazala je izvršna direktorica GONG-a

Glavni urednik portala rekao je da portal želi biti "neutralan" i pratiti izjave koje su mjerljive, pri čemu neće protežirati ni jednu političku opciju.(?)

Podsjetimo, skraćenica naziva „GONG“ dolazi od „Građani organizirano nadziru glasanje“. Nevladina udruga GONG u više navrata pokazala svoju pristranost aktivno zauzevši stranu, naprimjer, na referendumu o braku, također, bili su protiv referenduma o izbornom sustavu.

GONG bi trebala biti neprofitna i od javnih tijela neovisna organizacija, koja djeluje bez sudjelovanja vlasti. (Prema vlastitom financijskom izvješću za 2013. godinu, za plaće su potrošili 2.878.799 kn, a za ostale troškove 4.764,591, ukupno 7.643.000 kuna. GONG ima 16 ili 17 zaposlenika, prosječna im je plaća oko 7000 kuna i dobro žive praveći se da rade u interesu građana, te financirajući se iz državnog proračuna.)

(Narod.hr od 29. listopada 2015.)

GONG i Faktograf.hr dobili su od Googlea financijsku podršku za projekt – izradu baze podataka koja bi novinarima u Hrvatskoj trebala omogućiti da lakše dolaze do informacija koje su im potrebne da kvalitetno odrađuju svoj posao, piše N1.

Projektu je trenutačno naziv “Mozaik utjecaja”, a, kako je objasnio glavni urednik Faktografa

GONG-u i Faktografu odobreno je financiranje u iznosu od 300.000 eura, no projekt je prvenstveno GONG-ov. Projekt se razvija uz stručnu podršku The Engine Rooma i financijsku podršku Google Digital News Innovation Funda.

SDP-u blizak GONG, afirmativno je ocjenjivao gotovo sve poteze vlasti Zorana Milanovića.

Udruga GONG član je Platforme 112 i u četiri godine SDP-ove vlasti primala je sredstva iz državnog proračuna te je podupirala ideološke pothvate Vlade Zorana Milanovića poput nametanja nestručnog “zdravstvenog odgoja” djeci u svim hrvatskim školama ili predvodila kampanju protiv referenduma o braku kojoj su za tu kampanju odobrena posebnom odlukom sredstva iz državnog proračuna. (Udruga s prividno visoke pozicije uz stalno medijsko pojavljivanje zapravo rovari za jednu političku opciju.)

GONG financira i George Soros. Iz GONG-a to nisu nikad skrivali, navodeći da je Soros primjerice sufinancirao kampanju za osvještavanje građana o važnosti glasovanja na EU parlamentarnim izborima.

Politolog Instituta za europske i globalizacijske studije na GONG-ova opravdanja kaže da svi koji nekoga financiraju traže nešto zauzvrat. ( Narod.hr od 17. studenoga 2016.)

Zanimljive reference;

https://narod.hr/hrvatska/gong-hnd-podrzavaju-tvrdnje-srbije-kardinalu-stepincu

https://narod.hr/hrvatska/marcel-holjevac-tko-kontrolira-udruge-civilnog-drustva-kog-kontroliraju-one

https://narod.hr/hrvatska/igor-vukic-pisao-faktografu-vezano-za-broj-roma-ubijenih-u-jasenovcu-podatak-kada-su-pocela-privodenja-roma-u-jasenovac-nije-tesko-provjeriti

https://narod.hr/hrvatska/prof-dr-sc-matko-marusic-poslao-pismo-ministarstvu-pravosuda-zbog-cenzure-koju-provodi-s-gong-om-povezani-faktograf

 ... i mogli bi smo nabrajati do sutra.

Umjesto zaključka:

Vidi čuda: Faktograf.hr je dio Facebookovog programa Third Party Fact Checking.

Imamo dakle distopijsku orvelijansku noćnu moru, "Big Brothera"

Zanimljivost;  https://www.breitbart.com/tech/2020/02/03/george-soros-mark-zuckerberg-should-not-be-in-control-of-facebook/

Izvorni autor: Ivan Remeta (Johnny)

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.