Čistili okućnice kod Karlovca: Halo, policija? Našli smo mine, lansere, raketne bacače...

23.03.2023. 11:01:00

DIO JE ODMAH UNIŠTEN

'Dolaskom na mjesta dojava pronađeno je: 21 raketa, sedam komada ručnih bacača raketa, lanser i 24 različite mine. Dio minsko-eksplozivnih sredstava uništen je na mjestu pronalaska'

Prilikom čišćenja okućnica u srijedu su dvoje građana na području Slunja i Vojnića pronašli minsko-eksplozivna sredstva te o tome obavijestili policiju, piše 24sata.

- Dolaskom na mjesta dojava ukupno je pronađeno: 21 raketa, sedam komada ručnih bacača raketa, lanser i 24 različite mine. Dio minsko-eksplozivnih sredstava uništen je na mjestu pronalaska, a ostalo je pohranjeno te će biti uništeno prilikom organiziranog uništavanja - kažu u policiji podjećajući na akciju Manje oružja, manje tragedija koja omogućava građanima dragovoljnu predaju zabranjenog i dozvoljenog oružja bez vremenskog ograničenja.

Protiv građana koji prijave zabranjeno i dozvoljeno oružje nadležnom tijelu radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak. Sukladno Zakonu o nabavi i posjedovanju oružja građana, dragovoljna predaja ilegalnog oružja je bez sankcija te se ovom kampanjom želi apelirati na sve građane koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju ilegalno oružje ili eksplozivna sredstva da pozivom na broj 192 učine prvi korak prema dragovoljnoj predaji oružja bez sankcija.

- Također podsjećamo građane da oružje i ubojita sredstva ne odlažu i ne ostavljaju u kontejnerima za smeće ili na drugim otvorenim prostorima u prirodi. Na taj način ugrožavaju živote drugih ljudi - ističu u policiji.

Izvor: 24sata/Foto:Ilustracija/policija

Izvorni autor: PDN/24sata/Andreja Thomas

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.