Cure detalji napada u Podstrani: Dvojica Poljaka izboli su 20-godišnjaka zbog žene? Javila se i policija

19.05.2021. 18:24:00

Jednog od Poljaka policija sumnjiči za ubojstvo u pokušaju, a drugog za remećenje javnog reda i mira na plaži u Podstrani

Policija je podnijela prijave protiv dvojice Poljaka koje povezuje s jučerašnjim napadom na 20-godišnjeg mladića u Podstrani. Naime, jučer poslijepodne na plaži na području Podstrane prvo su se verbalno, a potom i fizički sukobili 20-godišnji mladić iz Hrvatske te dvojica mladića iz Poljske. Sukob je završio krvavim obračunom u kojem je 20-godišnjak iz Hrvatske zadobio ubodne rane nožem te je zbog teških ozljeda završio u splitskoj bolnici.

Dvojica Poljaka, starosti 24 godine, nakon sukoba su privedeni, a splitska policija sada je i završila kriminalističko istraživanje nakon kojeg ih sumnjiči za ubojstvo u pokušaju te kršenje Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Naime, jednog od Poljaka policija sumnjiči za ubojstvo u pokušaju i protiv njega je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, te je predan policijskom pritvorskom nadzorniku. Drugi 24-godišnjak će, navode iz splitske policije, uz optužni prijedlog dovesti na nadležni Općinski prekršajni sud.

Sukobili se zbog žene?

24sata, pak, danas pišu kako se hospitalizirani 20-godišnjak bori za život u splitskoj bolnici. Zadobio je ubodnu ranu u prsište, ispod prsne kosti, a oštrica noža zahvatila mu je jetru i želudac. Nakon hospitalizacije imao je i operativni zahvat.

Portal prenosi riječi mještana koji navode kako je do sukoba došlo zbog jedne žene. Navodno su dvojica mladića iz Hrvatske sjedila i promatrala dva poljska para dok su prolazili te pritom komentirali i ženu koja je bila među njima. “A priča se da su se naši momci zezali, ali ne znam u kojem je smjeru išla ta zezancija. To je primijetio jedan od Poljaka koji im je prišao i gurnuo našeg mladića. On vam je onako mršav, ali je žilav i uzvratio je Poljaku, gurnuo ga je”, pričaju mještani te nastavljaju kako priča na tome nije stala.

“U tom trenutku doletio je drugi Poljak, kako smo čuli riječ je o bratu ovog prvog, on je navodno imao nož i tu je došlo do ranjavanja mladića”, pričaju mještani. Četvero poljskih državljana, piše portal, nakon sukoba su se dali u bijeg, međutim nisu daleko stigli budući da su mještani upamtili njihovu registraciju. Policija ih je uhvatila na benzinskoj postaji nedaleko Splita.

Izvor: Telegram.hr/FOTO:PIXSELL

Izvorni autor: Zdravka Grund/Telegram.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.