Cvitanović je Radića prvo fizički napao, a onda otišao po pušku

11.11.2020. 10:48:00

Policija je cijelo vrijeme znala gdje se Cvitanović kretao nakon ubojstva, a akciju uhićenja u Mostaru izveli su na mjestu za koje su procijenili da je sigurno i da neće biti ugroženi životi drugih ljudi

Policija MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) iznijela je detalje ubojstva u središtu Mostara u kojem je Josip Cvitanović (46) iz Čapljine u ponedjeljak oko 18.45 s više hitaca iz puške usmrtio časnika HVO-a Marka Radića Maku (61).

- Osumnjičeni je 10 do 15 minuta prije ubojstva pokušao fizički napasti žrtvu. Poslije neuspjelog fizičkog napada osumnjičeni odlazi po naoružanje, ponovno poziva žrtvu na interfon te iz neposredne blizine ispaljuje u njega više hitaca iz puške. Nedugo nakon toga sjeda u vozilo marke Škoda Fabia i udaljava se u nepoznatom smjeru - stoji u priopćenju MUP-a, u kojem se navodi kako je Cvitanović potom krenuo prema Čapljini gdje je kratko boravio, a potom se vratio u Mostar.

- Cijelo vrijeme bjega Operativni stožer je imao informacije o njegovoj poziciji, tako da su u pripravnosti bili pripadnici policijskih snaga PU Čapljina, PU Mostar i Postrojba za potporu. Oko 21.25 sati u ulici Splitska u Mostaru brzom i profesionalno izvedenom akcijom osumnjičeni je lišen slobode. Akcija je izvedena na mjestu i u vrijeme gdje se procijenilo da neće doći do ugrožavanja sigurnosti ljudi i imovine - stoji u priopćenju u kojem konstatiraju kako ni u jednom trenutku nije bila ugrožena sigurnost u Mostaru i drugim dijelovima županije.

Ministar unutarnjih poslova HNŽ Slađan Bevanda pohvalio je policijske službenike koji su sudjelovali u akciji otkrivanja, lociranja i uhićenja osumnjičenog za ubojstvo.

Svega sat vremena trajalo je saslušanje Josipa Cvitanovića u Tužiteljstvu HNŽ-a, a potom je vraćen u nadležnost MUP-a. Za sada nije poznato je li se branio šutnjom, a tužitelj će danas predložiti pritvor.

Cvitanović se žalio na određene zdravstvene probleme, a i iz bolnice su potvrdili kako je bio kod njih te da je nakon obrade u Centru urgentne medicine SKB-a Mostar u pratnji policije napustio bolnicu.

Izvor: 24sata/ Foto:24sata

Izvorni autor: Velimir Begić/24sata

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.