„Da se ne zaboravi – Varaždin za Hrvatsku“: Klub varaždinskih branitelja hodom povezuje Hrvatsku i odaje počast braniteljima, u Splitu ih primio gradonačelnik Ivica Puljak

19.07.2022. 15:48:00

Sedmorica članova Kluba varaždinskih branitelja koji sudjeluju u projektu simboličkog hoda na ruti od 960 kilometara, od Vukovara do mosta Pelješac, danas su se zaustavila u Splitu kako bi na Poljudu odali počast braniteljima pripadnicima Torcide te palim splitskim braniteljima.

U zgradi Gradske uprave primio ih je gradonačelnik Ivica Puljak koji je zajedno s njima i predstavnicima splitskih braniteljskih udruga zapalio svijeće i odao počast pred spomenikom u Parku hrvatskih branitelja.

Pokretači i sudionici projekta na dug su hod iz Vukovara krenuli prije mjesec dana, a dolazak na krajnji cilj, most Pelješac, očekuje se 27.srpnja. Cilj im je, kažu organizatori, 'povezati Hrvatsku evocirajući uspomene koje promiču domoljubne i sportske vrijednosti, istodobno se prisjećajući presudnih trenutaka Domovinskog rata te žrtava, iznimno hrabrih ljudi koji su položili živote za slobodu'. Želja im je, ističu iz Kluba varaždinskih branitelja, pokazati snagu i jedinstvo lijepe naše, te u spomen na pale branitelje koji to nisu doživjeli, povezati Hrvatsku od sjevera do krajnjeg juga. Također, ovim činom žele djelovati edukativno, na mlade i sve građane, kako svojim svjedočenjem i porukama o Domovinskom ratu, tako i promocijom zdravih životnih navika, sportskog duha zajedništva i prijateljstva. Spomenimo kako projekt ima i humanitarni karakter te će se putem posebnog žiro- računa prikupljati  sredstva za pomoć ustanovama koje skrbe za djecu s posebnim potrebama.

Izvor: split.hr/Foto:split.hr

Izvorni autor: split.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.