DALMACIJA POD VATROM! Više požara donijelo nemir stanovnicima, jedan vatrogasac ozlijeđen

10.08.2022. 08:57:00

NOĆNI PROBLEMI

Prilikom gašenja požara u Naklicama, nedaleko od Omiša, vatrogasac je prevezen u splitski KBC nakon što je na terenu ozlijedio nogu.

Požar je izbio oko 18 sati, a ugašen je oko 21:30, angažmanom pedesetak vatrogasaca s 13 vatrogasnih vozila, izvijestilo je Županijskog  vatrogasnog operativnog središta u Splitu.

Vatreno je bilo i u splitskom naselju Mejaši, na području Lovačkog puta gdje je vatrogasce za pomoć telefonski zvalo više građana, kako je vatra prolazila između kuća.

Više noćnih požara

Tako je Mejaše, ugasivši požar malo poslije ponoći, spasilo 15 vatrogasaca s pet vatrogasnih vozila.

Dva su auta nagorjela, a osam tisuća četvornih metara trave je opožareno.

Problemi nisu ni zaobišli ni Seget Gornji, kod Trogira, gdje je požar buknuo oko 23:30 sati. Opožarena su trava i nisko raslinje na površini od 3.5 hektara, a također je nagorjelo i nekoliko drvenih stupova za električnu energiju. Požar je naposljetku lokaliziran oko 1:30 sati, dvosatnim intervencijom 20 trogirskih vatrogasaca i osam vozila.

Izvor: Dnevno.hr/Foto:Ilustracija/požar/Dalmacija

Izvorni autor: Ivor Kruljac/Dnevno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.