DALMATINSKI BRANITELJI: ‘Pupovac i u potresu broji krvna zrnca!’

31.12.2020. 10:13:00

Dokle će Pupovac i dalje kao zagrebački vožd, a produžena ruka beogradskog vožda Vučića i dalje nesmetano provoditi memorandum SANU 2 i velikosrpsku politiku?

Koordinacija udruga ratnih postrojbi Splitsko-dalmatinske županije, koordinacija braniteljskih udruga grada Splita, stradalničke udruge iz Domovinskog rata grada Splita i SD županije, reagirali su na izjave Milorada Pupovca vezane za strdanje u potresu. Predsjednik Srpskog narodnog vijeća, naime, izjavio je Tanjugu da je među osobama koje su smrtno stradale od posljedica potresa bilo dvoje Srba i jedna djevojčica iz miješanog braka.

Priopćenje kojega potpisuje Mladen Todorić, predsjednik Udruge Specijalne policije BATT Split, prenosimo u cijelosti.

– Pupovac i u potresu broji krvna zrnca!!! U ovim teškim trenucima za dio našeg puka pogođenog potresom, kada svi normalni ljudi pokušavaju bezuvjetno pomoći ne kopajaći po ruševinama pitajući unesrećene osobnu iskaznicu da bi selektivno pomogli samo onima ‘pogodne’ nacionalnosti, Milorad Pupovac još jednom u velikosrpskom, huškačkom, ‘ugroženom’ stilu broji krvna zrnca i ponovo dijeli ljude po nacionalnosti. U jadu i tragediji kada su se po tko zna koji put ujedinili svi, vojska, policija, civilna zaštita, hitne službe, vatrogasci, branitelji, udruge, BBB, Torcida… samo Milorad Pupovac prebrojava poginulim žrtvama krvna zrnca dijeleći žrtve na Srbe i ostale.

Taj isti Pupovac i njegove Novosti zajedno sa HND-om su nedavno ovu braniteljsku koordinaciju prozvali za prebrojavanje krvnih zrnaca kada smo stali u zaštitu policajca Luke Kokeze zbog nepravedne medijske harange protiv njega, a da smo bili u pravu mi, a ne oni pokazala je naknadna istraga koja je utvrdila da je policajac Kokeza postupio po zakonu.

Nitko se naravno nije ispričao niti je itko od eminentnih hrvatskih političara koji bratski surađuju s ovim etnobiznismenom i velikosrbinom (da ne kažemo četnikom jer u Hrvatskoj četniku ne smijete reći da je četnik) ikada reagirati na Pupovčevo konstantno širenje nacionalne netrpeljivosti i govora mržnje dok istovremeno za to optužuje hrvatski narod, a poglavito hrvatske branitelje. Hoće li itko reagirati na provokacije Dragane Jeckov koja u Hrvatskom saboru priča srpskim jezikom? Hoće li itko reagirati na optužbe potpredsjednika Vlade Borisa Miloševića o zločinačkom hrvatskom narodu?  Hoće li itko od njih ikada reagirati na navodnu satiru u Novostima, na uvrede, pozive na linč Hrvata (Tuđman, Bozanić, Thompson) optužbe za genocidnost i slično?

Foto Dalmatinski portal

Dokle će Pupovac i dalje kao zagrebački vožd, a produžena ruka beogradskog vožda Vučića i dalje nesmetano provoditi memorandum SANU 2 i velikosrpsku politiku? Sve pod krinkom pomirbe, a s najviših pozicija vlasti u Hrvatskoj. Da nije tragično bilo bi komično. Podsjetit ćemo ga da su branitelji i članovi ove koordinacije koje je optužio za brojanje krvnih zrnaca već u Petrinji i Glini, da organizirano prikupljamo pomoć u našim Udrugama ne pitajući za nacionalnost.

Podsjetit ćemo ga da su branitelji, članovi ovih udruga, specijalci i vojnici jednako tako pomagali i u Gunji kad je bilo potrebno ali i u Srbiji ne pitajući za nacionalnost. A kome si ti brižni Milorade, osim sebi, ikada pomogao??? Neka Milorad prolista malo srpske medije iz vremena poplava kada su zahvaljivali hrvatskim specijalcima i vojnicima na pomoći. Znamo da ga to ne briga jer mu mir i solidarnost ne paše. Njemu paše kaos i netrpeljivost jer jedino onda njegovo huškačko djelovanje ima smisla. Njega ni u ovakvim tragedijama nije briga za ‘mali’ ljudski život i sudbinu, on nema empatije prema nikome, čak ni prema Srbima nego samo koristi etničku pripadnost za blaćenje Hrvatske i pri tome vrhunski zarađuje.

Dokle god takvi kao on budu vladali hrvatskom medijskom scenom i budu u samom vrhu vlasti neće biti normalnog suživota jer će on uvijek zagađivati medijski prostor i sijati netrpeljivost. Znamo da ga nije sram jer on i njegovi jataci revno izvršavaju svoju velikosrpsku zadaću, ali treba biti sram one koji im to omogućuju. I Hrvate koji šute na sve što nam radi ova samoproglašena moralna vertikala, a u biti najveći huškač i širitelj netrpeljivosti na ovim prostorima. Za razliku od njega, mi branitelji smo se po tko zna koji put stavili na raspolaganje ovoj državi, ovom narodu i svima koji su stradali  u ovoj tragediji ne pitajući ni ovaj put za nacionalnost, donosi Dalmatinski portal.

Izvor: hrvatski-glasnik.com/Foto: screenshot N1

Izvorni autor: Ante R.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.