Damir Krznar najavio da je Dinamo u Španjolsku došao po prolaz

14.04.2021. 20:34:00

‘Većinu toga o Villarrealu znamo, što ne znači da im je lako parirati. Probat ćemo iznenaditi...‘


Dinamovi 
nogometaši trenirali su u srijedu navečer na travnjaku Ceramice, prije toga Damir Krznar još je jednom najavio da je Dinamo u Španjolsku došao po prolaz. Uz njega je na presici bio i Mislav Oršić, kao i prije utakmice s Tottenhamom. Možda bude i isti rasplet?

- Ne znam je li slučajnost ili namjera, ali neka bude isto. Usuđujemo se sanjati naš san i vjerujemo u prolaz - rekao je Krznar i otkrio kakva je situacija s ozlijeđenima Ademijem i Petkovićem.

- Ademi je zdrav, raspoložen i spreman, Petković će pod blokadom biti u konkurenciji.

image
 DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

Tko će u napad, bi li mogao Gvardiol odigrati tu poziciju?

- Nekad bi se neki trener odlučio za to, ali kad imate malo vremena za pripremu. Nismo imali vremena, iako je Gvardiol u nižim selekcijama igrao i napadača, njemu to nije strano. Ali, treba vam sedam, osam dana da shvatite je li to rješenje, nismo imali vremena za to i nismo htjeli ispasti neozbiljni pa to nije opcija.

Villarreal je za vikend izgubio od Osasune, je li mogao Krznar vidjeti nešto u toj utakmici?

-Nismo puno vidjeli iz te utakmice, igrala je kombinirana momčad, odmarao je Villarreal igrače za nas. Ali stil je bio isti, kontinuirani napad, većinu toga o Villarrealu znamo, što ne znači da im je lako parirati. No, probat ćemo napraviti iznenađenje.

Kakvu utakmicu očekuje, kako će se Dinamo postaviti, napasti od početka ili čekati?

- Teško je stvarati scenarije bez druge strane. Neznatno ćemo promijeniti sastav u odnosu na prvu utakmicu, tako i način igre, jer prvo poluvrijeme nam je pokazalo da nema potrebe za nekim velikim promjenama. Nemamo dva napadača, ali imamo kadar koji imamo i koji je i dalje respektabilan.

Španjolce je zanimalo zašto je Dinamo toliko dobar u gostima, u zadnjih 10 utakmica u Europi pobijedio je u gostima sedam puta?

- Gostujuće i domaće utakmice nemaju toliki značaj, jer nema publike, mi se vrlo komotno osjećamo na gostujućim utakmicama. Tako i da i ovdje dolazimo s nadom i nemamo opterećenje gostovanja.

Koji je idealan scenarij za utakmicu, kad je najbolje zabiti prvi gol?

- Idealan scenarij jest pokušati ne primiti gol, igrati odgovorno u defanzivi, a imamo snage za postići pogodak. Ne volim govoriti o idealnim scenarijim na taj način, pričati kakva bi utakmica mogla biti, ali mislim da bi bilo idealno zabiti do 60., 70. minute.

Izvor: sportske.hr/Foto: DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

Izvorni autor: Tomo Ničota

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.