DANAS JE SPROVOD MALENE NIKOLL: Njezina smrt rasplakala je Hrvatsku, majka ju je pretukla, otac kažnjavan zbog obiteljskog nasilja

08.04.2021. 11:18:00

STRAŠNA SUDBINA NEVINOG DJETETA

Dvogodišnju djevojčicu Nikoll, koja je na Uskrs u Klaićevoj bolnici preminula nakon teških ozljeda, sahranit će danas u 13 sati na gradskom groblju u Novoj Gradiški.

Zbog epidemioloških mjera koje se odnose na sprovode, može biti prisutno najviše 25 osoba, a uprava groblja dužna je kontrolirati pridržavanje mjera.

Podsjetimo, djevojčica je preminula u nedjelju nakon što ju je, kako se osnovano sumnja, brutalno pretukla majka.

Majku se tereti za nanošenje teških ozljeda sa smrtnom posljedicom

Ocu i majci djevojčice određen je istražni zatvor u trajanju od mjesec dana, majku će se teretiti za zločin za nanošenja teških tjelesnih ozljeda sa smrtnom posljedicom. Otac koji je drugooptuženi, već je bio prijavljivan za obiteljsko nasilje prema majci i supruzi te se njega tereti za četiri kaznena djela teške povrede djetetovih prava i nanošenja osobito teške tjelesne ozljede.

Telegram piše kako su protiv oca bila pokrenuta 23 sudska postupka te da je u većini njih proglašen krivim. Sedam puta kažnjavan je zbog obiteljskog nasilja.

U slučaju dvogodišnje djevojčice sumnja je da se zlostavljanje odvijalo od studenoga 2020. do 31. ožujka 2021. Za ostalo troje djece izuzetih iz zajedničkog domaćinstva sumnja se da su bila zlostavljana i duži period.

Malena Nikoll je tri mjeseca nakon rođenja, na zahtjev roditelja, smještena u udomiteljsku obitelj u kojoj je ostala do mjesec dana prije drugog rođendana, a tada je vraćena biološkim roditeljima.

Izvor: Dnevno.hr/PDN

Izvorni autor: M.P./Dnevno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.