DANAS KREĆE S RADOM GRADSKA SKUPŠTINA: Doznajemo o kojim će temama odlučivati gradski vijećnici

26.08.2021. 09:00:00

Nakon ljetne stanke zagrebački gradski vijećnici prionuti će poslu i zasjesti u Gradsku skupštinu.

Sjednica počinje u 9 sati, a dan ranije je predsjednik Gradske skupštine Joško Klisović najavio da će se na sjednici naći 30 točaka.

Među ostalima, po hitnom će se postupku naći i prijedlog gradonačelnika da se potresom pogođeni građani privremeno zbrinu u gradskim stanovima, među kojima su i oni smješteni u hostelu Arena.

“To su i oni građani koji su trenutno smješteni u hostelu Arena, koji tamo čekaju obnovu. Kako su ipak slobodni gradski stanovi adekvatniji za smještaj obitelji, gradonačelnik Tomislav Tomašević odlučio je predložiti Skupštini da se ti građani smjeste u gradske stanove”, rekao je Klisović.

Također po hitnom postupku, na sjednici zagrebačke Skupštine bit će i prijedlog SDP-a o inkluzivnom obrazovanju osoba s posebnim potrebama te prijedlog o ujednačavanju rokova za stipendije koje daje Grad Zagreb.

Gradski zastupnici raspravljat će i o prijedlogu Mladena Dobrovića iz Mosta koji traži podnošenje izvješća o stanju o gospodarenju otpadom.

Jedna od 30 točaka je i prijedlog dopune odluke o mjeri roditelj – odgojitelj, kojom se od 6. rujna privremeno obustavljaju nove prijave na tu mjeru dok se ne evaluiraju njeni učinci.

U sklopu te točke naći će se i prijedlog Mosta o podnošenju izvješća o demografskim učincima te mjere i procjene o tome koliko će se moratorij odraziti na kapacitete u dječjim vrtićima.

Skupština će također raspravljati o smanjenju naknada članovima mjesne samouprave te naknada članova upravnih vijeća u ustanovama čiji je osnivač Grad Zagreb. Zastupnici će se izjasniti i o odluci kojom se mijenja model davanja u zakup javnih površina, odnosno ukida dosadašnja praksa podzakupa te uvodi javni natječaj za zakup površina za vrijeme uskrsnih i božićnih blagdana.

Izvor: Dnevno

Izvorni autor: j.a/Robert Anic/PIXSELL

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.