Danas manje od 400 zaraženih!

18.01.2021. 11:05:00

U posljednja 24 sata zabilježeno je 379 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 4058. Među njima je 1761 pacijent na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 147 pacijenata. Preminulo je 28 osoba.

Stanje po županijama

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 56 uzoraka briseva na COVID-19. Potvrđene su 2 novozaražene osobe s područja županije.

Požeško-slavonskoj županiji trenutno je aktivno 160 slučajeva zaraze koronavirusom, 131 osoba nalazi se u kućnoj izolaciji, a 29 osoba je hospitalizirano. U samoizolaciji se nalazi 300 osoba, a ukupno je testirano 25.596 osoba.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako je nakon pristiglih nalaza testiranih uzoraka na SARS – CoV-2 virus na području županije potvrđen jedan novi slučaj bolesti COVID-19.

Na današnji dan u Sisačko-moslavačkoj županiji jedna je novooboljela osoba od zarazne bolesti COVID-19. Riječ je o osobi s područja općine Dvor.

U Hrvatskoj se do vikenda cijepilo oko 46 tisuća građana, a kod njih 80 zabilježene su uglavnom blaže nuspojave, izjavila je u nedjelju ravnateljica Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” Alemka Markotić.

Napomenula je i da je zabilježena jedna teža nuspojava, da se radilo o alergijskoj reakciji koju se liječnici spremno dočekali i “riješili kako treba”.

Istaknula je da će Hrvatska uskoro imati odobrena četiri proizvođača cjepiva, budući da je naručila velike količine cjepiva AstraZenece, koje bi krajem mjeseca moglo biti odobreno, a ohrabruje i najava za Johnsonovo cjepivo, za koje će se “izgleda puno brže moći predati dokumentacija”.

Epidemiološka slika sve je bolja, ali pri popuštanju mjera treba biti oprezan jer se širi novi soj virusa, zaključila je ravnateljica Klinike za infektivne bolesti Alemka Markotić.

Izvor: Priznajem.hr/PDN/Foto:N1

Autor: