Danas stabilno i sunčano, ali svježe, pa se potrebno dobro odjenuti

07.03.2021. 08:35:00

“I nedjelja će biti sunčana, uz slabiji vjetar od subote, a radni će tjedan početi s više oblaka, osobito u južnijim krajevima, gdje će i kiša biti češća, posebice u utorak, kada je u Lici moguća i poneka pahulja. U većini unutrašnjosti će se hladna jutra i mraz nastaviti do sredine radnog tjedna. U utorak i osobito srijedu opet će biti umjerene i jake bure, a od četvrtka jugo i južni vjetar, na kopnu jugozapadni, s kojima će stizati topliji i vlažniji zrak.”, sažeta je prognoza koju je pripremila Kristina Klemenčić Novinc, dipl. ing. za HRT.

Danas sunčano, uz slabiji vjetar, ali svježe

“Nedjelja će na istoku Hrvatske biti sunčana, uz uglavnom slab vjetar, a samo ponegdje može biti kratkotrajne jutarnje magle. Jutro hladno s mrazom i temperaturom između -5 i -3 °C, danju najviša oko 9 °C.

Podjednako i u središnjoj Hrvatskoj. Danju obilje sunčanog vremena, što će mnoge potaknuti na boravak na otvorenome, no ujutro se zbog hladnoće valja prikladno odjenuti.

Na zapadu također vedrina. Još će u noći i rano ujutro duž obale sjevernog Jadrana puhati umjerena do jaka bura koja će oslabjeti te okrenuti na sjeverozapadni vjetar. U gorju zbog mirne noći osjetno hladnije jutro uz temperaturu oko -7 °C, a danju od 6 od 8 °C. Na sjevernom Jadranu su minusi mogući ponegdje u Istri, drugdje temperatura od 0 od 5 °C, a danju do 11 °C.

Sunčana i Dalmacija. Ujutro će mjestimice puhati umjerena bura, a danju sjeverozapadnjak, uz obalu zapadnjak i jugozapadnjak pa će more biti mirno i malo valovito. Jutarnja temperatura od 2 do 7 °C, u zaobalju oko -3 °C, a najviša od 11 do 14 °C.

Baš kao i na krajnjem jugu Hrvatske, koji neće zaostajati ni u broju sunčanih sati, jer će prevladavati vedrina uz slab do umjeren sjeverozapadni i jugozapadni vjetar. ”

Početkom tjedna opet promjenjivije

“U nedjelju navečer će sa zapada početi pristizati sve više oblaka, osobito nad Dalmaciju, gdje će u noći na utorak i tijekom utorka padati kiša. Zapuhat će umjerena bura, najprije na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana, a u srijedu uz razvedravanje, bura će se pojačati i proširiti duž obale.

Na kopnu će naoblaka biti promjenjiva, jutra i dalje razmjerno hladna, a dulja sunčana razdoblja češća u sjevernim krajevima. U utorak će u unutrašnjosti Dalmacije padati kiša, moguće i gdjegod u Posavini, a na jugu Like može zalepršati i pokoja pahulja snijega. U srijedu smanjenje naoblake uz umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar.”, prognozira je za HRT Kristina Klemenčić Novinc, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Izvor: Narod

Izvorni autor: mt/Getty Images

Autor: