Danas u Sarajevu misa za žrtve Bleiburga

16.05.2020. 11:11:00

Počasni bleiburški vod najavio je na za danas održavanje nekoliko događaja za žrtve Bleiburga među kojima je i onaj u Sarajevu.

Kako su naveli iz ovog udruženja, zbog pandemije izazvane koronavirusom nije bilo moguće pripremiti središnju komemoraciju na Bleiburškom polju u Austriji, pa će se ona održati na više mjesta u Austriji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

Prema navedenom programu, danas u 12:15 sati održat će se sveta misa u Katedralnoj crkvi u Sarajevu koju će predvoditi nadbiskup vrhbosanski kardinal Vinko Puljić.

Uprava policije Ministarstva unutarnjih poslova Županije Sarajevo danas od 9 sati do završetka mise u Katedrali “Presvetog srca Isusova” u ulici Fra Grge Martića obustavlja promet za motorna vozila i kretanje pješaka.

Iz Uprave policije apeliraju na građane da poštuju instrukcije policijskih službenika na terenu te da se suzdrže od kretanja u tom periodu na toj lokaciji.

Također, apelira se da se ne parkiraju i ne ostavljaju vozila u tom periodu u ulicama i mjestima u blizini Katedrale, kako se ne bi došlo u situaciju uklanjanja vozila, priopćeno je iz MUPŽS-a.

Izvor: Kamenjar.com/PDN

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.