Detalji potrage za nestalom Marijanom: 'Ovo je opasno mjesto, u Savi se ništa ne vidi'

28.04.2022. 21:52:00

TRAŽE JE I DRONOVIMA

Svaki spašavatelj ronioc treba neko dodatno osiguranje. Ovo je poprilično opasno mjesto, ispričao je Petar Prpić iz HGSS-a

U potragama na vodama treba vidjeti brzinu rijeke i uzeti u obzir vrijeme nestanka i izračunati krajnju točku do koje je osoba mogla doći, rekao je Petar Prpić iz HGSS-a za Novu TV. U tijeku je velika policijska potraga za bivšom reality zvijezdom Marijanom Seifert, prenosi 24sata .

Istražiteljima je fokus na Savi s obzirom na to da su na Mostu mladosti pronađene neke osobne stvari koje pripadaju nestaloj Marijani.

- Svaki spašavatelj ronioc treba neko dodatno osiguranje. Ovo je poprilično opasno mjesta - kazao je Prpić. Otkrio je da je Sava opasna za ronioce.

- Veći dio godine ne vidi se prst pred nosom u njoj - dodao je. 

Posebno je istaknuo važnost dronova u ovakvoj potrazi.

- Dronovi su vrlo vrijedan resurs u potragama, pogotovo kad imate termovizijske kamere koje vide ono što ljudsko oko ne može - kazao je Prpić, a Mikić zaključio kako se potraga za Marijanom Seifert nastavlja i sutra, a paralelno istragu provode i krim istražitelji.

Podsjetimo, nestanak je prijavio suprug nakon što se Marijana udaljila iz njihovog doma na zagrebačkoj Savici. U trenutku nestanka Marijana je na sebi mala kratku majicu boje senfa, crnu sportsku jaknu, tajice crne boje sa bijelo-crvenom crtom i svijetle tenisice. 

Izvor: 24sata/Foto:Nestali.hr

Izvorni autor: Nova TV/Ivan Štengl / 24sata

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.