Devetorica Hrvata pod istragom zbog ilegalnog prebacivanja stranaca iz Srbije u Hrvatsku preko Dunava

21.07.2023. 17:06:00

Uskok je pokrenuo istragu protiv devetorice hrvatskih državljana koji se sumnjiče da su na području Borova i drugdje, od početka 2023. do 20. srpnja, ilegalno prebacili iz Srbije u Hrvatsku preko Dunava veći broj stranaca, piše 7dnevno.

Policijska uprava vukovarsko-srijemska i Uskok su izvijestili da su istragom obuhvaćena devetorica hrvatskih državljana u starosti između 27 i 67 godina.

Razotkrivena krijumčarska mreža

Tužiteljstvo i policija sumnjaju da su krijumčarsku skupinu predvodili 52-godišnjak i 39-godišnjak koji su u zajedničko djelovanje povezali ostale okrivljenike, a koji su strane državljane prevozili čamcima iz Srbije preko Dunava do dogovorene lokacije u Borovu. Dodaju da je jedan dio okrivljenika dalje prevozio strance, dok je drugi obavljao posao prethodnice radi uočavanja i dojavljivanja mogućih policijskih kontrola.

Uhićenje osumnjičenika i zapljena dokaza

Policijska uprava vukovarsko-srijemska navodi da je u sklopu kriminalističkog istraživanja uhićeno osmero osumnjičenika, dok se jedan osumnjičenik od ranije nalazi na izdržavanju kazne. Pretragom njihovih domova i vozila pronađeno je više mobitela, SIM kartica i novac, koji će biti korišteni kao ključni dokazi u slučaju.

Protiv sedmorice okrivljenika predložen istražni zatvor

Sve uhićene osobe su predane pritvorskom nadzorniku Policijske uprave osječko-baranjske, a kaznena prijava podnesena je Uskoku koji je sucu istrage zagrebačkog Županijskog suda predložio određivanje istražnog zatvora protiv sedmorice okrivljenika. Istraga će dalje utvrditi sve činjenice i detalje ovog ilegalnog krijumčarskog poduhvata.

Izvor: 7dnevno/PDN/Foto:Ilustracija/policija

Izvorni autor: PDN/7dnevno/N.M.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.