DHMZ: Kiša, pljuskovi i grmljavina diljem Hrvatske, Jadran posebno pogođen

29.08.2023. 13:20:00

U susret promjenljivom vremenu, meteorolozi upozoravaju na nepredvidljive uvjete širom Hrvatske. Prema najnovijim prognozama, očekuje nas raznoliko vrijeme s naglaskom na kišne oborine, pljuskove i česte grmljavinske oluje, koje će se češće javljati duž Jadranske obale, u gorju te u unutrašnjosti Dalmacije, prognozira DHMZ.

Poseban oprez se preporučuje na Jadranu, gdje će ove nepogode biti najizraženije. Pljuskovi će se lokalno pojavljivati u obliku snažnih udara praćenih obilnim oborinama u kratkom vremenskom periodu. Osim toga, obala će biti podložna intenzivnijim pljuskovima, stvarajući moguće probleme uzrokovane obilnom kišom duž obalnog pojasa.

Vjetar će varirati između umjerenog i povremeno jakog južnog i jugozapadnog smjera. Na Jadranu se očekuje pojačano jugo, a ponegdje i vrlo jako jugo, što će dodatno otežati pomorske aktivnosti i povećati valovitost.

Temperature će zadržati umjereno topli raspon, s najvišim dnevnim temperaturama uglavnom između 23 i 28 °C. U gorju se očekuje nešto niža temperatura.

Izvor: DHMZ/Foto:screenshot/DHMZ

Izvorni autor: PDN/DHMZ

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.