Dinamo izbacio Ludogorec

10.08.2022. 09:18:00

ZAGREB - Nogometaši zagrebačkog Dinama izborili su plasman u posljednje, 4. pretkolo Lige prvaka 4-2 (3-1) pobjedom protiv bugarskog Ludogoreca u uzvratnom susretu 3. pretkola te će se za ulazak u natjecanje po skupinama najbogatijeg nogometnog natjecanja na svijetu boriti protiv norveškog Bodo/Glimta.

Dinamo je 2-1 prednost ostvarenu u prvom dvoboju prije tjedan dana u Bugarskoj dodatno "podebljao" golovima Josipa Drmića (12) i Mislava Oršića (27-11m, 44), no Kiril Despodov (45+4, 49-11m) je sa svoja dva gola unio dašak nervoze u drugo poluvrijeme. Ipak, s dva igrača više Dinamo je uspio izboriti još jedan kazneni udarac kojim je definitiivno riješio pitanje prolaska. Siguran izvođač je bio Bruno Petković (87-11m), a Ludogorec je susret okončao sa samo osam igrača jer je zbog povlačenja Oršića u gol-šansi isključen Karničnik.

Dinamo je odlično krenuo u dvoboj, u prvih 10-ak minuta dva je puta zaprijetio kapetan Ademi, da bi u 12. minuti i poveo. Baturina je odlično proigrao Špikića koji je na desnom krilu pronašao Ristovskog, uslijedio je precizan ubačaj na glavu Drmića koji je lakoćom svladao Slugu.

U 17. minuti isključen je prvi igrač Ludogoreca Jankov i to zbog drugog žutog kartona kojega je dobio prekršajem na Ademiju duboko na Dinamovoj polovici.

Dinamo je prednost povećao na 2-0 sredinom prvog poluvremena kada je Špikić odllučno ušao u kazneni prostor gostiju gdje ga je srušio Nedjeljkov, a sudac Bastien je prvi put pokazao na bijelu točku. Siguran izvođač bio je Oršić.

Upravo je Oršić postigao i treći gol i to nakon sjajne akcije, Drmić i Ljubičić su odlično kombinirali na lijevoj strani, lopta je stigla do Oršića koji je vrhunskim potezom prevario suparničkog igrača i zatim preciznim udarcem sa 12 metara pogodio sam donji lijevi kut nemoćnog Sluge.

No, u posljednjim sekundama prvog poluvremena Ludogorec je smanjio preko Despodova. Perić nije uspio dobro očistiti ubačaj, lopta je pala na nogu Despodova koji je sa 14 metara neobranjivo pogodio.

Oba trenera su u poluvremenu napravila po tri izmjene, a bolji posao je, sudeći po igri u nastavku, obavio Ante Šimundža od Ante Čačića. Ludogorec je na 3-2 smanjio iz kaznenog udarca u 49. minuti koji je dosuđen nakon što je lopta pogodila u ruku neopreznog Perića. Siguran s bijele točke opet je bio Despodov.

Ludogorec je prijetio i izjednačenjem, ali u 72. minuti je Rick neoprezno dobio drugi žuti karton pa je bugarski prvak ostao s devetoricom. Dinamo je i u takvoj situaciji više čekao da istekne vrijeme, ali u 84. minuti su Petković i Oršić izveli lijepu akciju koju je Karničnik prekinuo povlačeći za dres hrvatskog reprezentativca i zaslužio isključenje uz još jedan, treći kazneni udarac. Oršić je izvođenje prepustio Petkoviću koji je iskoristio priliku za upisivanje u listu strijelaca.

Bodo/Glimt i Dinamo prvi će susret igrati 16. ili 17. kolovoza u Norveškoj, dok je uzvrat 23. ili 24. kolovoza u Zagrebu. Ukupni pobjednik će igrati u skupini Lige prvaka, a poraženi u skupini Europske lige.

(Hina)

Izvorni autor: HINA/Foto:HINA/ Damir SENČAR/ ds

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.