Dinamo je doveo pojačanja, ali bit će i odlazaka! Evo koji bi igrači prvi mogli napustiti Maksimir

28.06.2022. 10:03:00

U igračkom dijelu zamisao je trenera Čačića da za svaku poziciju konkuriraju po dvojica kandidata
 
  

Prvu utakmicu Dinama na pripremama u Sloveniji, posredstvom YouTube kanala promatralo je gotovo tri tisuće ljudi. Više od prosječnih posjeta Maksimiru. Očigledno je da navijače "modrih" zanima kako bi u novoj sezoni trebao izgledati šampionski Dinamo.

Onime što su vidjeli u srazu sa Shkëndijom, trećeplasiranom momčadi sjevernomakedonske lige, zacijelo mogu biti zadovoljni. Obično se u takvim utakmicama uočavaju simptomi prispodobivi početnoj fazi pripremnog razdoblja ("teške noge", "borba s loptom"...).

U izvedbi Dinamovih igrača (a nastupilo ih je - 22) očekivani problemi uglavnom su izostali. Ako apstrahiramo kvalitetu i stupanj pripremljenosti protivnika, kod "modrih" su nogometaša imponirala dva čimbenika: energija i motiviranost. A oba su povezana s karakterom utakmice, odnosno pripremnim procesom. Trener Ante Čačić poveo je u Sloveniju trideset igrača s nakanom da kroz trenažni ciklus i tri utakmice reducira broj kandidata na koje računa u predstojećoj sezoni.

- Za optimalne uvjete rada idealno je imati na dispoziciji trojicu vratara i 21 igrača - ustvrdio je Čačić uoči početka priprema.

 

Boj za Čačićevu naklonost

Stoga su razumljivi motivi svakog pojedinca u Dinamovoj momčadi. Utakmicu protiv Shkëndije oni su doživjeli kao - borbu za egzistenciju. Premda svi nisu nastupili, već se naziru konture momčadi koja će započeti novu sezonu.

Situacija oko vratara uvjetovana je ostankom (ili odlaskom) Livakovića. U slučaju njegova transfera, status prvog vratara pripast će Ivanu Nevistiću. U protivnom, Nevistić će vjerojatno i iduću sezonu provesti negdje - na posudbi. Iskusni Zagorac i Nikola Čavlina upotpunit će tercet maksimirskih vratara.

 

U igračkom dijelu zamisao je trenera Čačića da za svaku poziciju konkuriraju po dvojica kandidata. Za mjesto desnog beka to su Stefan Ristovski i Sadegh Moharrami. Na lijevoj, pak, strani Petar Bočkaj i Daniel Štefulj. Posljednjih dana priča o angažmanu još jednog stopera Mateja Mitrovića postupno se stišava. Izvjesno je da će Čačić u novu sezonu ući s petoricom srednjih braniča. U ovom trenutku to su Rasmus Lauritsen, Josip Šutalo, Kevin Theophile-Catherine, Boško Šutalo i Dino Perić.

Što s Nevistićem?

Ante Čačić preferira sustav igre 4-2-3-1. Trebaju mu dakle (najmanje) četvorica zadnjih veznih: Arijan Ademi, Josip Mišić, Robert Ljubičić i Marko Bulat. Za mjesta krilnih napadača petorica su pretendenata: Mahir Emreli i Luka Menalo desno, te Mislav Oršić, Dario Špikić i Antonio Marin za lijevu stranu (iako većina njih može igrati na obje bočne pozicije).

 

No, jedan će otpasti... Čini se da je to u ovom trenutku i najveća dvojba Dinamova stožera: Menalo ili Marin?

I za mjesto playa nominalno su trojica kandidata: Luka Ivanušec, Marko Tolić i Martin Baturina. Međutim, u drugom dijelu utakmice sa Shkëndijom spomenutu je poziciju odigrao Bruno Petković. Većina izvjestitelja potencijalnog je reprezentativnog napadača proglasila igračem utakmice (učinak - gol i asistencija).

I konačno, pitanje napadača također se čini izvjesnim odabirom: Josip Drmić, Komnen Andrić i Bruno Petković.

Dakle, kako trenutačna situacija sugerira, maksimirsku bi momčad definirala 23 igrača i trojica vratara. Vrijeme je prijelaznog roka, velike su mogućnosti ulaznih i izlaznih transfera, pa su posljedično i promjene sasvim izvjesne. No, sadašnje stanje upućuje na to da su od igrača na Dinamovim pripremama prekobrojni: Ivan Nevistić, Deni Jurić, Emir Dilaver, Amer Gojak, Gabrijel Rukavina i Antonio Marin.

Dinamova utakmica sa Shkëndijom izravno je ponudila razrješnicu ponajveće dvojbe: kako će u momčadi zajedno funkcionirati Petković i Drmić?

Iako nisu proveli na travnjaku ni minutu zajedno, jasno je da Čačić kao središnjeg napadača vidi Drmića, a Petkovića - iza njega. U nedjelju je tandem s Petkovićem činio Komnen Andrić. Sva trojica spomenutih napadača protiv Shkëndije bili su strijelci...

Izvor: sportske.hr/Foto: fah

Izvorni autor: Mladen Bariša

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.