‘Dinamo je favorit i tako ćemo se postaviti, Legia voli nadmetanje, a u jednom su segmentu jako opasni‘

03.08.2021. 18:13:00

Dinamov trener Damir Krznar održao je presicu uoči ogleda protiv Legije

Ispred nas je zahtjevna utakmica, međutim mi smo favoriti i tako ćemo se i postaviti, kazao je trener Dinama Damir Krznar uoči prve utakmice 3. pretkola Lige prvaka protiv poljske Legije u srijedu u Zagrebu.

"Ispred nas je zahtjevna utakmica, možda i najvažnija u ovom dijelu kvalifikacija. To je utakmica koja nas, ako sve bude uredu, vodi u play-off i time bi ispunili naš osnovni cilj, ulazak u skupine Europske lige," kazao je Krznar.

Dinamov strateg je istaknuo kako je Legia kombinatorna momčad koja voli posjed lopte i nadmetanje.

"Legia je kombinatorna momčad koja voli posjed lopte i voli nadmetanje. U napadačkom dijelu su iznimno opasni, s dva beka visoko postavljena. Taj napadački dio je bolji dio Legije," dodao je.

"Modri" su u zadnjem ligaškom kolu odigrali 3-3 protiv Rijeke koja igra u sličnoj formaciji kao i poljski sastav.

"Legia igra u sličnoj fomaciji kao Rijeka i bila je to prilika da se adaptiramo na Legiju kroz Rijeku, Što se tiče napada možemo biti zadovoljni, no bilo je tu i individualnih grešaka koje su nas koštale boljeg rezultata. Međutim, s fazom napada, s posjedom lopte, s progresijom možemo biti zadovoljni. Naravno, protiv Legije će biti drugačija utakmica."

Krznar je istaknuo kako je zadovoljan Dinamovim izgledom, ali ne i rezultatima koje postiže.

"Pružili smo nekoliko dobrih partija, još nije sve sjelo na svoje mjesto. No bilo bi ludo da je," kazao je.

Prokomentirao je i činjenicu da je poljski trener Czeslaw Michniewicz odmarao prvu momčad u zadnjem susretu.

"Teško je to komentirati, samo trener te momčadi zna u kakvom su fizičkom i psihičkom stanju igrači. Koliko su se potrošili..., a što se tiče rezultata mi svaku utakmicu idemo na pobjedu i mi smo favoriti, tako ćemo se i postaviti."

U slučaju pobjede Dinamo bi u zadnjoj kvalifikacijskoj rundi mogao igrati protiv Crvene zvezde koja prije toga mora pobijediti Šerif.

"Dečki su izuzetno fokusirani na iduću utakmicu, sada je važna samo Legija," zaključio je Krznar.

Izvor: sportske.hr/Foto: Pixell

Izvorni autor: Hina/Foto: Luka Stanzl

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.