DINAMO - OMONIA (20.00) Dinamo već dugo nije izgledao ovako moćno!

20.07.2021. 19:49:00

DINAMO - OMONIA (20.00)

Dinamo (4-1-4-1): Livaković – Ristovski, Lauritsen, Theophile, Moubandje – Jakić – Ivanušec, Majer, Ademi, Oršić – Petković

Omonia (4-2-3-1): Fabiano – Shehu, Hubočan, Lang, Lecjaks – Kousoulos, J. Gomez – Bautheac, Diskerud, Duris – Šćepović


Livaković brani, potvrdio je Damir Krznar, najavivši puno promjena u odnosu na zadnje dvije utakmice, s Valurom i Slaven Belupom, odnosno, kako smo već i najavljivali, protiv Omonije u utorak (Maksimir, 20.00, HNTV) starta najjačih, "europskih 11" Dinama.

- Igrali smo u kombiniranim sastavima, ali u prvom redu stoga da sačuvamo igrače zdravima, jer put na Island i igra na onoj podlozi ostavila je traga. Morao sam mijenjati i da nisam vjerovao igračima koji su istrčali ne bih ih stavljao. Vjerovao sam im tada, vjerovat ću im danas i sutra. Jedino što nije bilo dobro je pristup, a tu je odgovornost jednaka na meni kao i na njima - naglasio je trener hrvatskog prvaka uoči nove prepreke na putu prema skupini Lige prvaka. Dakle, ciparska "Sloga".

Igrat će na rezultat

- Izuzetno zahtijevan suparnik, satkan od vrlo iskusnih igrača. Vodi ih trener koji apsolutno zna igrati na rezultat i očekujemo tešku, rovovsku bitku, no i dalje je uloga favorita na nama. Očekujem Omoniju koja će na momente čekati i navlačiti nas da nas kazni na kontre, ali ako osjete da mogu pokušat će nas i napasti. Dobar su suparnik, ali mi smo bolji, no trebamo to potvrditi na terenu.

Onih 0-2 protiv Slaven Belupa u petak ne bi trebao ostaviti posljedice.

- Nijedan poraz nije dobrodošao, u bilo kojem trenutku. Ovaj je stigao u 1. kolu, što se nikad nije dogodilo, no to je samo jedan statistički podatak. Ono što je dobro je što je odmah nova utakmica. Važno je da smo detektirali zašto nismo bili dobri i da to popravimo. Pokušat ćemo taj poraz pretvoriti i u dodatni motiv. Naravno, u idealnom scenariju nijednom sportašu ne treba ekstra motiv, no to je ideal, teorija. Svi su igrači od krvi i mesa. Neću reći da ih je poljuljao sav taj uspjeh koji su postigli prošle sezone, ali moraju znati da što je bilo jučer više ne vrijedi. Najteže je ostati na vrhu, a to je danas i sutra cilj ovog Dinama. Ostati na vrhu u Hrvatskoj i pokušati se popeti još više u Europi.

Omoniju "Cipranin" Gordon Schildenfeld opisuje po stilu igre kao Rijeku iz Kekova doba.

- Imaju karakteristično otvaranje igre, šablonizirane ulaske iz druge u treću zonu, vrlo su kreativni u tome.

Uzvrat za sedam dana je u 18 sati po lokalnom vremenu, po velikoj vrućini, zbog čega je još važnije steći prednost u prvih 90 minuta.

Ciprani dali motiv više

- Svakoj utakmici pristupamo tako da čim prije riješimo stvar, dokrajčimo suparnika u svakoj mogućoj mjeri. No, potenciranje te vrućine je kontraefekt, daje mojim igračima alibi koji ne volim. Vrućina, snijeg, kiša, pod svim tim uvjetima nogomet se igra i igrači trebaju znati odgovoriti. Ciprani su tako odabrali termin jer smatraju da će im to pomoći, no nama će to biti samo dodatni motiv.

Budući da više nema pravila "gola u gostima", svaka bi pobjeda bila dobrodošla.

- Ovo su kvalifikacije koje se igraju na dvije utakmice. Naravno da bismo željeli pobijediti što većom razlikom, no najbitnije je svaki zadatak odraditi u najboljoj mogućoj mjeri, a rezultat je onda posljedica toga.

Prokomentirao je Krznar i ždrijeb 3. pretkola.

- Bit ću fer i reći da su Dinamo ili Omonia dobili možda i najtežeg suparnika kojeg su mogli očekivati. Naravno, uza sav respekt Flori.

Izvor: sportske.hr/Foto: Profimedia

Izvorni autor: Nikola Lipovac/ Foto: LUKA STANZL/AVALON/PROFIMEDIA

Autor: