Dinamo se dugo mučio, ali je na kraju zasluženo dobio Šibenik

12.09.2021. 07:57:00

U susretu 8. kola HT Prve lige Dinamo je u subotu u Maksimiru protiv Šibenika slavio sa 2:0 golovima Rasmusa Lauritsena (68) i Luke Ivanušeca (78)

Prvi je zaprijetio Dinamo u 8. minuti preko Špikića, a odmah nakon toga pokušao je i Ivanušec, ali vratar Rogić oba puta bio je na mjestu.

U 35. minuti Šibenik je iz kontranapada mogao stići do gola. Marin je oduzeo loptu, uposlio Sahitija, koji je mogao dodati Jakolišu ili Deliću, ali je odlučio učiniti sve sam i izgubio je loptu.

Najbolju priliku u prvom poluvremenu imao je Dinamo u sudačkoj nadoknadi (45+1). Nakon akcije Ivanušeca i Špikića, Tolić iz blizine pogađa vratara Rogića.

Dinamo je poveo nakon kornera kojeg je izveo Mišić u 68. minuti. Lopta se iz centra kaznenog prostora odbila na drugu stativu do Ademija, koji ju je vratio u sredinu, a Lauritsen ju je glavom pospremio u mrežu.

 U 76. minuti, nakon dodavanja Andrića, Ademi je pokušao sa desetak metara iskosa, ali vratar gostiju je obranio.   

Ipak, u 78. Dinamo stiže do vodstva 2:0. Petković se driblingom na lijevom boku oslobodio čuvara dao povratnu loptu za Ivanušeca, koji pogađa mrežu. 

 

 

Dinamo se izdvojio na vrhu sa 16 bodova, druga je Rijeka sa 13 i utakmicom manje, Hajduk, Osijek i Gorica također imaju po 13 bodova, a sedmi je Šibenik sa 7 bodova.

Izvor: tportal.hr/Foto: PIXSELL

Izvorni autor: Danijel Starešinčić / Foto: Slavko Midzor

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.