Dinamo u Londonu kod West Hama želi osigurati nastavak natjecanja u Europskoj ligi; evo gdje možete gledati okršaj Modrih i Čekićara

09.12.2021. 14:46:00

Pred nogometašima Dinama posljednja je utakmica H skupine Europske lige. Modri će večeras od 21 sat (Arenasport 1, MAXtv) gostovati kod West Ham Uniteda, te tražiti put barem do jednog boda, kako bi osigurali drugo mjesto u skupini i nastavak natjecanja u Europskoj ligi.

Dinamo je osigurao nastup u tzv. europskom proljeću. No, upitno je hoće li to biti u doigravanju za Europsku ligu ili Konferencijsku, što je ipak nivo ispod onog na što su nas Modri prethodnih godina naučili.

Za potvrdu osvajanja drugog mjesta u skupini, Dinamu treba barem bod protiv West Hama. Sretna okolnost po Kopićevu momčad jest i podatak da Dinamo može na tom mjestu ostati i u slučaju poraza, no tada Modrima treba pobjeda Rapida protiv Genka, ili barem remi austrijske i belgijske momčadi.

No, to su sve kalkulacije na koje se ne treba oslanjati, niti o njima razmišljati. Naravno, pitanje je samo koliko je Željko Kopić, nakon poraza od Hajduka u nedjeljnom derbiju, uspio podići momčad za ogled protiv iznimno jakog suparnika.

'Napravili smo detaljnu analizu i usporedbu onoga što smo pripremili i onoga što smo sproveli u djelo. Nastupio sam s igračima na maksimalno otvoren način, da vidimo gdje su problemi. Izvukli smo iz sastanaka i razgovora maksimum. Ono što osjećam, što vidim je da ima jako mnogo kvalitetnih, karakternih momaka. Postoji odlučnost da se stvari okrenu na bolje i vjerujem da ćemo već u ovom ogledu izgledati daleko bolje nego što je to bilo u prošloj utakmici', uoči posljednjeg treninga, a kojeg su Dinamovi igrači odradili u srijedu na olimpijskom stadionu u Londonu, rekao je Kopić.

>> Bio je idol Torcide i ovajač trofeja Hajdučko srce, a sad otkriva što ga najviše fascinira u momčadi Bijelih i što misli o Livajinoj 'proslavi'

Naravno, koliko je uspio posložiti momčad, tek ćemo vidjeti. No, dobra je informacija da je trener uočio probleme, i jasno ih artikulirao momčadi. Ali i da se suparniku neće suprotstaviti s mišlju kako se samo braniti.

'Razmišljam o tome da ostvarimo pozitivan rezultat. Mislim da je to velika stvar za klub, ako uspijemo dočekati proljeće kao sudionici Europske ligi. Želimo ostvariti i pozitivan rezultat kako bi što prije izašli iz rezultatske krize u kojoj se trenutno nalazimo. Imamo jako puno motiva. Zapravo, sami sebi stvaramo određenu vrstu pritiska da dođemo do pravog rezultata, bez obzira na to što smo osigurali proljeće u Europi', zaključio je Kopić.

 

Trener Čekićara David Moyes, iako ima osigurano prvo mjesto u skupini, neće si smjeti dopustiti kis, jer na stadionu se očekuje 50-tak tisuća navijača. I sve osim pobjede protiv Dinama bio bi neuspjeh. No, Moyes je otkrio da ima problema s ozljedama igrača, ali i zgusnutim rasporedom. Zato je logično da će priliku dati mladim, ali 'gladnim' igračima.

'Nastojat ćemo što manje govoriti o ozljedama. U ovoj ću utakmici priliku dati mladim igračima za debi. Uzbuđen sam zbog njih, ali ujedno i nervozan. Vlašić? Svi volimo Nikolu, još se prilagođava, ali čeka ga dosta prilika u budućnosti. Da, igrat će protiv Dinama'.

A evo što Škot misli o hrvatskom prvaku, ali i izostanku Brune Petkovića.

'Dinamo je veliki europski klub s velikom poviješću, prisjetimo se samo Tottenhama prošle sezone. Svi znaju za Dinamo, jako ga poštujem. Naša pobjeda u Zagrebu bila je važan kotačić na putu do ovakvih rezultata. Petković je jako dobar igrač, on veže Dinamovu igru i važan im je igrač. Njegov izostanak dobra je vijest za nas, ali možda će se drugima otvoriti'.

Izvor: tportal.hr/Foto: PIXSELL

Izvorni autor: S.Š.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.